Кавовий пиріг з перловкою і солоними огірками
Кавовий пиріг з перловкою і солоними огірками – дуже простий і смачний рецепт. Розсипчасте тісто з житнім ароматом і солонувато-кислуватою начинкою.
Інгредієнти:
- Перлова каша - 2 склянки
- Цибуля - 2 шт
- Солоні огірки - 3 шт
- Борошно - 160 г
- Розпушувач - 1 ч.л.
- Сіль - ½ ч.л.
- Кава молота - 1 ч.л.
- Масло - 4 ст.л.
- Вода - 100 мл
- Сметана - 1 ст.л.
- Яйця - 2 шт
Приготування. Кавовий пиріг з перловкою і солоними огірками
Мелену каву заваріть в гарячій воді.
Начинка. Цибулю подрібніть, обсмажте до прозорості. На великій тертці натріть солоні огірки, перекладіть їх в марлю і відіжміть зайву вологу, додайте обсмажуватися до цибулі. Потім висипте готову перлову кашу і трохи прогрійте. Яйця змішайте зі сметаною і з’єднайте з начинкою.
Просіяне борошно змішайте з сіллю, розпушувачем і маслом. Через подвійний шар марлі процідіть каву. Частинами додавайте каву в суху суміш і вимішуйте. Готове тісто не повинно прилипати до рук.
Тісто розкатайте в пласт на пергаменті, викладіть начинку, не доходячи 3 см до краю. Краї защипніть через кожні 3 см, щоб тісто не розкрилося і начинка не випала. Пиріг перекладіть на деко і випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Готовий пиріг наріжте порційними шматочками, прикрасьте гілочками свіжої зелені.