Круасани з сиром

Ніжне тісто, яке тане в роті, бездоганний сніданок, який дає заряд енергії і гарного настрою.

Складові:

  • Дріжджі сухі – 1 пакетик
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Вода – 50 мл
  • Сир – 200 г
  • Масло – 40 г
  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 2 шт
  • Пиво темне – 250 мл
  • Рослинна олія – ​​50 мл

Приготування:

Дріжджове тісто на пиві. Змішайте сухі дріжджі з цукром, додайте теплої води. Добре змішайте і залиште на 10-15 хвилин.

Злегка збийте яйце і змішайте з темним пивом. З’єднайте опару з яєчно-пивний сумішшю. Частинами додавайте просіяне борошно, рослинне масло і вимішують тісто. Вимісити тісто накрийте рушником і залиште на 30-40 хвилин в теплому місці.

Порада: борошно необхідно просівати, щоб вона збагатилася повітрям.

Начинка. Твердий сир натріть на дрібній тертці і змішайте з м’яким вершковим маслом до однорідної консистенції.

Порада: сир легко натирається на тертці, якщо тертку попередньо змастити олією. Так само до сирної начинки можна додати горіхи, спеції. Начинки для круасанів: шоколад, заварний крем, свіжі фрукти і ягоди, джем.

Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 1-2 мм, виріжте трикутники. Начинку викладіть в середину і поверніть трикутник рулетиком, надавши форму півмісяця. Заготовки викладіть на деко, застелене пергаментом, змастіть яєчним білком і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Потім випікайте при 200 градусах 10-15 хвилин.