Круасани з сиром
Круасани з сиром – ніжне тісто, яке тане в роті, бездоганний сніданок, який дає заряд енергії і гарного настрою.
Інгредієнти:
- Дріжджі сухі - 1 пакетик
- Цукор - 1 ст.л.
- Вода - 50 мл
- Сир - 200 г
- Масло - 40 г
- Борошно - 500 г
- Яйця - 2 шт
- Пиво темне - 250 мл
- Рослинна олія - 50 мл
Приготування. Круасани з сиром
Дріжджове тісто на пиві. Змішайте сухі дріжджі з цукром, додайте теплої води. Добре змішайте і залиште на 10-15 хвилин.
Злегка збийте яйце і змішайте з темним пивом. З’єднайте опару з яєчно-пивний сумішшю. Частинами додавайте просіяне борошно, рослинне масло і вимішують тісто. Вимісити тісто накрийте рушником і залиште на 30-40 хвилин в теплому місці.
Порада: борошно необхідно просівати, щоб вона збагатилася повітрям.
Начинка. Твердий сир натріть на дрібній тертці і змішайте з м’яким вершковим маслом до однорідної консистенції.
Порада: сир легко натирається на тертці, якщо тертку попередньо змастити олією. Так само до сирної начинки можна додати горіхи, спеції. Начинки для круасанів: шоколад, заварний крем, свіжі фрукти і ягоди, джем.
Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 1-2 мм, виріжте трикутники. Начинку викладіть в середину і поверніть трикутник рулетиком, надавши форму півмісяця. Заготовки викладіть на деко, застелене пергаментом, змастіть яєчним білком і залиште при кімнатній температурі на 20-30 хвилин. Потім випікайте при 200 градусах 10-15 хвилин.