Легкий крем з полуницею і шоколадом

Ніжний крем зі смаком збитих вершків, ароматом соковитої полуниці і шоколаду. Ви зможете приготувати це диво на своїй кухні прямо сьогодні.

Інгредієнти:

  • Полуниця - 500 г
  • Шоколадний батончик - 200 г
  • Вершкове масло - 80 г
  • Цукор - 170 г
  • Яйця великі - 5 шт
  • Вершки свіжі - 400 мл
  • Згущене молоко - 1/2 банки
  • Гранульований шоколад

Приготування. Легкий крем з полуницею і шоколадом

Приготуйте мус: в миску додайте нарізаний шоколадний баточик, розм’якшене вершкове масло. Розтопіть на водяній бані або в мікрохвильовій печі, але без кип’ятіння. Злегка охолодіть, додайте цукор. Відокремте жовтки від білків, додайте в мус. Все добре збийте.

Яєчні білки перекладіть у велику миску і збийте в дуже міцну піну. Накрийте харчовою плівкою миску і винесіть на холод на 15 хвилин.

Ретельно вимийте і висушіть полуницю, наріжте скибочками і перекладіть в приготований мус. У мисці ретельно збийте вершки, потім додайте згущене молоко, збиті білки. Акуратно перемішайте.

Розкладіть приготовлену суміш по мусу, посипте шоколадними гранулами. Прикрасьте за смаком, наприклад, великою кількістю полуниці, нарізаною на четвертинки. Залиште на холоді до подачі на стіл.