Домашній йогурт

Приготування. Домашній йогурт

Взагалі йогурт – це дуже універсальний продукт, він широко вживається у ведичній кулінарії. Йогурт по цьому рецепту виходить досить густої консистенції, його можна використовувати в якості сметани, можна заправляти їм салати, для випічки, для сабджі. І найголовніше, його так просто готувати в домашніх умовах.

Інгредієнти:
Молоко – 4 літри;
Сметана – 500 грам.
Молоко треба прокип’ятити кілька хвилин. Потім зніміть з вогню, остудіть його до кімнатної температури (каструлю можна поставити у таз з холодною водою, так молоко швидше охолоне). В остигле молоко додаємо всю сметану, добре перемішайте, накрийте каструлю кришкою, поставте її в тепле місце, обгорнувши ковдрою на ніч. До ранку йогурт вже готовий, розлийте його по банках, поставте в холодильник. Виходить 4 літри відмінного домашнього йогурту.