Домашній зефір з гарячим шоколадом

Повітряний, ніжно рожевий, в міру солодкий – домашній зефір і гарячий шоколад з пікантною ноткою перцю чилі!

Складові:

  • Яблука – 500 г
  • Цукор – 200г
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Вода – 120 мл
  • Желатин – 25 г
  • Яйця – 1 шт
  • Бурак – 1 шт

Для гарячого шоколаду:

  • Чорний гіркий шоколад 70-80% – 200г
  • Молоко – 550 мл
  • Кориця – 2 г
  • Кукурудзяний крохмаль – 75 г
  • Стручок перцю чилі

Приготування:

Замочіть желатин в воді мінімум на 15-20 хвилин. Якщо маєте в своєму розпорядженні часом, то можна і на довше. Щоб желатин добре з’єднався з іншими інгредієнтами, підігрійте його на паровій бані.

Неочищені яблука розріжте навпіл, видаліть серцевину. Викладіть у форму, застелену пергаментом, зрізом вниз.

Порада: щоб зефір добре загус, беріть яблука кислих сортів. У них зміст пектину найбільше (12% пектину в яблуках сорту Антонівка).

Запікайте 30 хвилин при 180 градусах, щоб випарувати зайву вологу. Запечені яблука зі шкіркою перебийте в блендері до пюре, протріть через дрібне сито, додайте ванільний цукор, остудіть. Збийте міксером півхвилини, влийте НЕ збитий білок і продовжуйте збивати до однорідної білої маси. Тонкою цівкою влийте цукровий сироп, збивайте 5-8 хвилин. Потім додайте розтоплений желатин. Продовжуйте збивати масу на крижаній бані, щоб зефір ні рідким. Розділіть масу на дві частини, одна буде білого кольору, а в другу додайте чайну ложку бурякового соку і змішайте. Готову зефірної масу перекладіть в кондитерський мішок і відсадити зефіркі діаметром 4 см на пергамент. Поставте в холодильник мінімум на 2 години. Застиглі половинки зефіру з’єднайте разом і притрусіть цукровою пудрою.

Натуральний барвник. Очистіть буряк, натріть на дрібній тертці, вичавити сік.

Цукровий сироп. Змішайте цукор з водою і варіть на середньому вогні 3-4 хвилини до 118 градусів.

Гарячий шоколад. Плитку чорного шоколаду розламати на дрібні шматочки. Перець чилі розрізати вздовж, видаліть насіння і проваріть в молоці 1 хвилину. Замість свіжого перцю можна використовувати мелений. Додайте шматочки шоколаду, корицю. Для загущення шоколаду змішайте холодне молоко з крохмалем, тонкою цівкою влийте в шоколадну суміш. Прогрійте масу близько хвилини, щоб шоколад не мав присмаку крохмалю. Подавайте гарячим порційно з паличкою кориці і листком м’яти.