Деруни з сиром

Приготування. Деруни з сиром

Щось середнє між сирниками і картопляними оладками, смак виходить незвичний, але безумовно приємний. Самий кращий сніданок для всієї родини, легкий і ситний одночасно.

Інгредієнти:
картопля – 600 грам;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
яйце – 2 шт.;
сир – 200 грам;
борошно – 2 стіл. ложки;
соняшникова олія – 50 мл;
сіль за смаком;
Подрібніть за допомогою блендера в однорідну масу весь картопля, 1 яйце, цибуля, всипте борошно і сіль, добре перемішайте. Потім сир перемішайте з другим яйцем, посоліть, отриману масу перетріть через сито.
Для обжарювання візьміть сковороду з товстим дном розігрійте на ній соняшникову олію на середньому вогні. Акуратно викладайте ложкою картопляну масу на сковороду у формі оладок, розрівнюючи її, щоб вона вийшла досить тонка. Зверху викладіть сирну начинку, знову розрівнюйте, а третім шаром – знову картопляну масу, щоб вона повністю накривала сирний шар. Коли деруни знизу гарненько підсмажаться, обережно переверніть широкої лопаткою їх на іншу сторону і продовжуйте смажити до повної готовності. Викладіть готові деруни на паперові серветки, щоб вбралося зайве масло. Дуже смачно їсти такі деруни зі сметанкою. Приємного вам апетиту!