Еклери із заварним кремом в шоколадній глазурі

Приготування. Еклери із заварним кремом в шоколадній глазурі

Розкішні, ніжні, легкі, немов повітря – еклери із заварним кремом в шоколадній глазурі!

Складові:

Для тіста:

  • Борошно – 200 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Вода – 200 мл
  • Яйця – 4 шт
  • Сіль – щіпка

Для крему:

  • Молоко – 500 мл
  • Яєчні жовтки – 6 шт
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 1 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.

Приготуємо Еклери із заварним кремом:

У каструлю налийте води, додайте олію, сіль. Коли масло розчинитися у воді, додайте просіяне борошно. Вимішуйте лопаткою, щоб тісто заварилося, і не було грудочок. Коли тісто перестане приставати до стінок каструлі, воно готове. По одному додайте яйця, і інтенсивно вимішують, щоб білок не згорнувся.

Порада: для більшої м’якості воду можна замінити молоком в пропорціях 1:1. Масло можна замінити маргарином для випічки.

Деко змастіть вершковим маслом, налийте трохи води, щоб змочити масло. Тісто перекладіть в кондитерський мішок. Отсадіть на деко палички по 10 см в довжину і верхівки змочіть водою.

Порада: виробам з заварного тесту можна надавати форму кілець, трубочок і дрібних кружечків.

Випікайте 15 хвилин при 200º С і ще 15 хвилин при 180º С. Під час випікання Не відкривайте духовку, інакше профитроли не підводячи. Щоб щойно спечені еклери НЕ опало, потримайте їх в духовці після випікання 5 хвилин. У готових еклерів зробіть отвори ножем, щоб вийшов пар.

Заварний крем. Молоко доведіть до кипіння, додайте ванільний цукор, збиті жовтки з цукром, борошно. Масу добре вимішують і варіть до густої консистенції. Готовий крем остудіть, додайте молоко. Затягніть плівкою і поставте в холодильник

Порада: в заварний крем можна додати какао, горіхи, родзинки, апельсинову есенцію.

Глазур. Подрібніть шоколад і розтопіть на паровій бані.

Заварний крем викладіть в кондитерський мішок, начините еклери, занурте в глазур.