Торт “Сльози ангела”
Приготування. Торт “Сльози ангела”
Ви бачили, як плаче торт? Магічний десерт з ангельськими сльозами – торт «Сльози ангела».
Складові:
Для основи:
- Борошно – 1 ст.
- Масло – 80 г
- Цукор – 2 ст.л.
- Яйця – 1 шт
Для начинки:
- Сир – 250 г
- Цукор – 0,5 ст.
- Жовтки – 3 шт
- Сметана або вершки – 100 мл
- Ваніль
Для суфле:
- Білки – 3 шт
- Цукор – 3 ст.л.
Приготуємо “сльози ангела”
Пісочний тарт. Розм’якшене вершкове масло збийте з цукром до білого пухнастого стану. Додайте яйце і порційно просіяне борошно. Вимісити тісто загорніть в харчову плівку і покладіть на 30 хвилин у холодильник. Охолоджене тісто розкачати в пласт і викладіть у форму, застелену пергаменом. Зверху викладіть пергамент з вантажем (квасолею, бобами, горохом). Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.
Порада: для випікання використовуйте роз’ємну форму, тому що начинка дуже ніжна, і буде важко дістати.
Начинка. Сир протріть через сито, змішайте з курячими жовтками і цукром. Додайте вершки або густу домашню сметану, ванільний цукор. Поставте в холодильник на час випікання тарта.
Всю сирну масу розподіліть по гарячому тарту і випікайте ще 30 хвилин при 160 градусах.
Порада: не випікайте тарт до занадто рум’яного кольору, щоб він не вкрився карамельної скоринкою.
Суфле. Збийте білок за допомогою міксера до легкої піни, додайте цукор. Збитий білок повинен стікати з ложки (до м’яких піків).
Розподіліть збитий білок по гарячому тарту і запікайте 10 хвилин при 160 градусах. Остуджують торт, накривши його мискою, 1,5-2 години при кімнатній температурі.
Порада: миска створить купол для появи конденсату. При випаровуванні, будуть з’являтися карамельні «сльози». Не використовуйте харчову плівку, торт запаритися і з’явиться просто калюжа.