Фісташкове кулфі

Приготування. Фісташкове кулфі

Познайомтеся з традиційним блюдом індійської кухні, це своєрідне морозиво, смак дещо відрізняється від нашого морозива, але він просто чудовий.

Інгредієнти:
молоко – 1 літр;
фісташки – 50 грам;
кардамон – 8 -10 стручків;
цукор – 5-6 стіл. ложок.
Візьміть каструлю з товстим дном. Вилийте в неї молоко, насіння кардамону злегка розімніть і додайте до молока. Коли молоко закипить, прикрутіть вогонь до самого маленького, нехай молоко повільно вариться близько 2 годин. Після цього залишиться десь третя частина молока.
Потім засипте цукор і варіть ще 5 хвилин, вимикайте.
Процідіть молоко і додати до нього дрібно перемелені фісташки, перемішайте. Коли молоко охолоне, перелийте його в ємність для заморожування поставте в морозилку. Приблизно через годину дістаньте ємність і збийте міксером або блендером вміст так, щоб не залишилося кристалів льоду. Потім поставте кулфі назад в морозильну камеру. Повторіть збивання ще двічі. Після цього перекладіть кулфі у формочки і заморозьте.
Перед подачею форму з морозивом поставте в гарячу воду, потім переверніть форму і викладіть кулфі на тарілку, прикрасьте його подрібненими фісташками. Ви можете поекспериментувати зі смаками. Використовуйте мигдаль і манго замість фісташок, також можете додавати ваніль, цикорій, ягідне пюре, подрібнений фундук, кешью.