Смажений хек в клярі

Ніжне біле філе, золотиста хрустка скоринка кляру. Кожен шматочок просочений ароматом пряних спецій – улюблений хек.

Складові:

  • Філе хека – 500 г
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вода – 1 склянка
  • Яйця – 1 шт
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Крохмаль – 2 ст.л.
  • Молоко – 0,5 склянки
  • М’ята
  • Орегано

Для лимонної солі:

  • Запашний перець горошком – 100 г
  • Лимон – 3 шт
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Часник – 3-4 зубчики

Приготування:

Зачистіть рибу від луски, видаліть нутрощі, зріжте плавники. Вимийте і просушіть, відокремте філе від хребта і шкіри, дістаньте все кістки. Наріжте філе шматочками по 3-3,5 см. Розчиніть сіль у воді, викладіть хек в соляний розчин на 5-7 хвилин. Просоленого хека обсушіть.

Кляр. Збийте яйце віночком, додайте частинами борошно, молоко, крохмаль. Приправте сіллю, сухий м’ятою і сухим орегано. Готовий кляр накрийте плівкою і поставте в холодильник на 15 хвилин.

Порада: щоб кляр вийшов густим і добре тримався, збивайте його на льодяній бані.

Шматочки риби обваляйте в борошні, потім в клярі і смажте на добре розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладіть рибу на фольгу, присипте приправою «Лимонна сіль», загорніть і залиште на деякий час.

Порада: під час смаження Не закривайте кришкою, щоб шкурка НЕ ​​розм’якла і риба не пустила сік.

Приправа «Лимонна сіль». Цедру лимона наріжте соломкою. Деко застеліть пергаментом, викладіть цедру і часник, підсушіть в духовці при 100 градусах. У блендері подрібніть сіль, цедру і перець.