Смажений хек в клярі

Ніжне біле філе, золотиста хрустка скоринка кляру. Кожен шматочок просочений ароматом пряних спецій – улюблений хек в клярі.

Інгредієнти:

  • Філе хека - 500 г
  • Сіль - 1 ч.л.
  • Вода - 1 склянка
  • Яйця - 1 шт
  • Борошно - 3 ст.л.
  • Крохмаль - 2 ст.л.
  • Молоко - 0,5 склянки
  • М'ята
  • Орегано
  • Для лимонної солі:
  • Запашний перець горошком - 100 г
  • Лимон - 3 шт
  • Сіль - 3 ст.л.
  • Часник - 3-4 зубчики

Приготування. Смажений хек в клярі

Зачистіть рибу від луски, видаліть нутрощі, зріжте плавники. Вимийте і просушіть, відокремте філе від хребта і шкіри, дістаньте все кістки. Наріжте філе шматочками по 3-3,5 см. Розчиніть сіль у воді, викладіть хек в соляний розчин на 5-7 хвилин. Просоленого хека обсушіть.

Кляр. Збийте яйце віночком, додайте частинами борошно, молоко, крохмаль. Приправте сіллю, сухий м’ятою і сухим орегано. Готовий кляр накрийте плівкою і поставте в холодильник на 15 хвилин.

Порада: щоб кляр вийшов густим і добре тримався, збивайте його на льодяній бані.

Шматочки риби обваляйте в борошні, потім в клярі і смажте на добре розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку. Викладіть рибу на фольгу, присипте приправою «Лимонна сіль», загорніть і залиште на деякий час.

Порада: під час смаження Не закривайте кришкою, щоб шкурка НЕ ​​розм’якла і риба не пустила сік.

Приправа «Лимонна сіль». Цедру лимона наріжте соломкою. Деко застеліть пергаментом, викладіть цедру і часник, підсушіть в духовці при 100 градусах. У блендері подрібніть сіль, цедру і перець.