Фидджин (осетинські пироги з м’ясом)

Приготування. Фидджин (осетинські пироги з м’ясом)

Інгредієнти:

з розрахунку на 3 пирога

 для тіста
• дріжджі (свіжі) – 35 г,
• борошно – 550-600 г,
• яйце – 1 шт,
• сметана – 2 столових ложки,
• кефір – 200 мл,
• молоко – 100 мл,
• цукор – 1 чайна ложка,
• велика щіпка солі

для м’ясної начинки
• яловичина, баранина (можна будь-яке м’ясо, але не дуже жирне) – 1 кг,
• 1 велика цибулина (~150 г),
• часник – 3-4 зубчики,
• мелений чорний перець,
• шматочок червоного пекучого перцю (порубати) або мелений пекучий червоний перець – за смаком,
• сіль,
• м’ясний бульйон – 3-4 столових ложки + 6-9 столових ложок (щоб влити в смажаться пироги)
• вершкове масло для змазування готових пирогів – ~90 г
Приготування:
Змішайте всі продукти, потім порційно додайте борошно і вимішуйте тісто. Спочатку воно буде в’язким, і прилипати, для цього змастіть руки олією і вимішуйте. Тісто повинне вийти м’яким і слухняним. Готове тісто накрийте рушником і поставте підходити в тепле місце на годину-півтора. Тим часом займіться м’ясною начинкою. Приготуйте м’ясний фарш. Очистіть цибулю і часник пропустіть через м’ясорубку. М’ясо наріжте шматочками і так само через м’ясорубку. Приправте сіллю і перцем і добре вимішайте. Влийте пару столових ложок м’ясного бульйону, змішайте і приберіть в холодильник. Відпочиле тісто помісіть ще пару хвилин і розділіть на три однакові частини. Присипте стіл борошном і викладіть одну частину тіста, розімніть в коржик, не робіть надто тонко. На середину викладіть гіркою третину частини готового фаршу, зберіть краю коржі до центру і добре защепніть, щоб начинка була всередині, а тісто не порвалося. Присипати корж борошном і долонею розім’яти від центру до краю. Необхідно використовувати дві дерев’яні дошки. На одну дошку покладіть корж, а другий накрийте і переверніть. З кожним переворотом розминайте коржик від центру до раю. Перевертайте до тих пір, поки не отримаєте корж потрібного розміру (близько 30-40 см. у діаметрі). Щоб коржі не прилипали до дощок, постійно підсипати муку. Зверху готової коржі зробіть надрізи у вигляді візерунка. Не робіть надто глибокі, щоб не розрізати сам пиріг. Таким же чином приготуйте ще два пирога. Присипте борошном деко і викладіть пиріг, запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин на нижньому рівні. Далі перемістити лист на середній рівень і пропекти ще 10 хвилин. За кілька хвилин до готовності полити пиріг бульйоном. Готовий пиріг змастити вершковим малому. Таким же способом зробити інші пироги та подавати всі три пирога, складені разом.

Мітки: , ,