Фидджин (осетинські пироги з м’ясом)

Інгредієнти:

з розрахунку на 3 пирога

 для тіста
• дріжджі (свіжі) – 35 г,
• борошно – 550-600 г,
• яйце – 1 шт,
• сметана – 2 столових ложки,
• кефір – 200 мл,
• молоко – 100 мл,
• цукор – 1 чайна ложка,
• велика щіпка солі

для м’ясної начинки
• яловичина, баранина (можна будь-яке м’ясо, але не дуже жирне) – 1 кг,
• 1 велика цибулина (~150 г),
• часник – 3-4 зубчики,
• мелений чорний перець,
• шматочок червоного пекучого перцю (порубати) або мелений пекучий червоний перець – за смаком,
• сіль,
• м’ясний бульйон – 3-4 столових ложки + 6-9 столових ложок (щоб влити в смажаться пироги)
• вершкове масло для змазування готових пирогів – ~90 г
Приготування:
Змішайте всі продукти, потім порційно додайте борошно і вимішуйте тісто. Спочатку воно буде в’язким, і прилипати, для цього змастіть руки олією і вимішуйте. Тісто повинне вийти м’яким і слухняним. Готове тісто накрийте рушником і поставте підходити в тепле місце на годину-півтора. Тим часом займіться м’ясною начинкою. Приготуйте м’ясний фарш. Очистіть цибулю і часник пропустіть через м’ясорубку. М’ясо наріжте шматочками і так само через м’ясорубку. Приправте сіллю і перцем і добре вимішайте. Влийте пару столових ложок м’ясного бульйону, змішайте і приберіть в холодильник. Відпочиле тісто помісіть ще пару хвилин і розділіть на три однакові частини. Присипте стіл борошном і викладіть одну частину тіста, розімніть в коржик, не робіть надто тонко. На середину викладіть гіркою третину частини готового фаршу, зберіть краю коржі до центру і добре защепніть, щоб начинка була всередині, а тісто не порвалося. Присипати корж борошном і долонею розім’яти від центру до краю. Необхідно використовувати дві дерев’яні дошки. На одну дошку покладіть корж, а другий накрийте і переверніть. З кожним переворотом розминайте коржик від центру до раю. Перевертайте до тих пір, поки не отримаєте корж потрібного розміру (близько 30-40 см. у діаметрі). Щоб коржі не прилипали до дощок, постійно підсипати муку. Зверху готової коржі зробіть надрізи у вигляді візерунка. Не робіть надто глибокі, щоб не розрізати сам пиріг. Таким же чином приготуйте ще два пирога. Присипте борошном деко і викладіть пиріг, запікайте в розігрітій до 200 градусів духовці близько 10 хвилин на нижньому рівні. Далі перемістити лист на середній рівень і пропекти ще 10 хвилин. За кілька хвилин до готовності полити пиріг бульйоном. Готовий пиріг змастити вершковим малому. Таким же способом зробити інші пироги та подавати всі три пирога, складені разом.