Стромболли з двома видами сиру і шинкою

Приготування. Стромболли з двома видами сиру і шинкою

Прекрасний варіант виконання закритої піци, найпростіший рецепт ароматної і поживного рулету, а начинка… Просто пальчики оближеш.

Інгредієнти:
тісто для піци (сире);
шинка на ваш вибір;
салямі пепероні;
сир моцарелла;
проволоне (можна інший твердий нежирний сир);
яєчний жовток;
оливкова олія.
Розкачайте тісто для піци, зробіть його прямокутної форми. Салямі з шинкою наріжте шматочками, сир натріть на тертці або порізати шматочками. Зверху на розкатане тісто покладіть шинку, салямі, потім проволоне і моцарелу (залишайте по 3 см по краях для того, щоб було можна склеїти тісто). Потім скрутіть рулет, затискаючи краю, підвертаючих їх вниз. Змастіть маслом деко, викладіть на нього рулет швом вниз, зверху змастіть стромболли яєчним жовтком. В начинку можна додати суміш італійських трав або спецій за вашим смаком. Випікайте рулет стромболли в заздалегідь нагрітій духовці при 180-200° десь 25 хв.