Грецьке лаханорізо

Приготування. Грецьке лаханорізо

Простий, родом із сонячної країни Греції, спосіб приготування овочевого плову не залишить вас байдужими.

Інгредієнти:
капуста білокачанна – 500-800 грам;
морква – 1-3 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
рис (круглий) – 100 грам;
сік томатний – 100 мл;
олія оливкова (або вершкове) – 100 мл;
петрушка (зелень);
перець чорний (горошок);
коріандр (у зернах або мелений);
перець Чилі (не обов’язково)
цибулю зелений – 2-3 шт.
сіль;
Нашаткуйте капусту, цибулю поріжте кубиками великого розміру, моркву -кружальцями. Потім на оливки. олії обсмажте до прозорості цибулю, і моркву, слідом додайте нарізаний зелений лук. Далі додайте капусту до овочів, збільшіть вогонь, помішуючи, обсмажуйте до карамелізації капусти. Додайте томатний сік, всі ваші спеції, коли капуста злегка обсмажиться, перемішайте, потім прикрутіть вогонь до мінімального стану. Рис ретельно промити і додати рис до овочів, залийте водою в такій пропорції, щоб води в два рази більше. Накривайте сковорідку кришкою, тушкуйте, щоб рис повністю приготувався. Вже приготоване лаханорізо посипайте зеленню петрушки, також можна за бажанням покласти перець Чилі.