Гречані трюфелі

Запечені гречані трюфелі – смачні і корисні цукерки, від яких діти будуть просто в захваті, і навіть не помітять підміни.

Складові:

  • Гречка – 1 ст.
  • Йогурт – 1 ст.
  • Пюре з чорносливу – 5 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л.
  • Какао – 2 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л.
  • Сода – 0,5 ч.л.
  • Чорнослив – 100 г
  • Кунжут – 2 ст.л.
  • Мед – 5 ст.л.
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.

Приготування:

Гречану муку просійте через дрібне сито. Змішайте з цукром, какао, содою, ванільним цукром.

Порада: якщо немає гречаного борошна, подрібніть гречку в кавомолці і просійте.

Чорнослив залийте окропом. Запарений чорнослив перебейте занурювальним блендером до стану пюре. Змішайте з йогуртом, рослинним маслом. Вимішуйте тісто 2-3 хвилини. Поступово додавайте сухі інгредієнти.

Замісити м’яке тісто. Поверхня подпиліть борошном, з вимісити тісто сформуйте кульки. Чорнослив наріжте дрібними кубиками і начините кожен кульку.

Порада: замість чорносливу використовуйте будь-які горіхи і сухофрукти.

Деко застеліть пергаментом, викладіть сформовані цукерки. Випікайте 7-10 хвилин при 180 градусах. Готові цукерки остудіть, кожну занурте в мед, а потім в кунжут або какао. Викладіть на велике блюдо і подавайте з ароматним чаєм.