Гречані трюфелі
Приготування. Гречані трюфелі
Запечені гречані трюфелі – смачні і корисні цукерки, від яких діти будуть просто в захваті, і навіть не помітять підміни.
Складові:
- Гречка – 1 ст.
- Йогурт – 1 ст.
- Пюре з чорносливу – 5 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л.
- Какао – 2 ст.л.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Сода – 0,5 ч.л.
- Чорнослив – 100 г
- Кунжут – 2 ст.л.
- Мед – 5 ст.л.
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
Приготування:
Гречану муку просійте через дрібне сито. Змішайте з цукром, какао, содою, ванільним цукром.
Порада: якщо немає гречаного борошна, подрібніть гречку в кавомолці і просійте.
Чорнослив залийте окропом. Запарений чорнослив перебейте занурювальним блендером до стану пюре. Змішайте з йогуртом, рослинним маслом. Вимішуйте тісто 2-3 хвилини. Поступово додавайте сухі інгредієнти.
Замісити м’яке тісто. Поверхня подпиліть борошном, з вимісити тісто сформуйте кульки. Чорнослив наріжте дрібними кубиками і начините кожен кульку.
Порада: замість чорносливу використовуйте будь-які горіхи і сухофрукти.
Деко застеліть пергаментом, викладіть сформовані цукерки. Випікайте 7-10 хвилин при 180 градусах. Готові цукерки остудіть, кожну занурте в мед, а потім в кунжут або какао. Викладіть на велике блюдо і подавайте з ароматним чаєм.