Грильяж в шоколаді

Приємний, хрусткий, покритий апетитним темним шоколадом з шматочками волоського горіха, оточені золотистою прозорою карамеллю – традиційний грильяж!

Складові:

  • Цукор – 200г
  • Вода – 100 мл
  • Лимонний сік – 18 мл
  • Волоські горіхи – 200 г
  • Сода – 6 г
  • Чорний шоколад – 200 г

Приготування:

Горіхи обсмажте на сухій, добре розігрітій сковороді на середньому вогні 15-20 хвилин, щоб вони не мали присмаку вогкості. Під час обсмажування помішуйте кожні 2-3 хвилини, щоб вони не підгоріли. Готові горіхи зніміть з вогню, очистіть від лушпиння і докладний ножем. Тоді надішліть на сковороду і підігрійте.

Порада: додайте в карамель теплі горіхи, щоб вона швидко не охолола і відразу не загусла.

Карамель. У сотейник налийте води, додайте цукор. Як тільки сироп почне закипати, додайте лимонний сік і соду. Варіть від 5 до 10 хвилин на середньому вогні, накривайте кришкою 3-4 рази, щоб утворився конденсат. Правильно зварена карамель прозора, золотисто-коричневого кольору.

Порада: лимонний сік не дає сиропу засахариться під час приготування, а сода зробить грильяж не дуже твердим.

Сотейник з карамеллю опустіть на кілька секунд в холодну воду, щоб зупинити процес варіння, і всипте теплі горіхи.

Пергамент змастіть рослинною олією, викладіть грильяж і розрівняйте. Залиште остигати при кімнатній температурі.

Шоколадна глазур. Шоколад розламати на шматочки і розтопіть на паровій бані. Щоб шоколад не загус занадто швидко, залиште його на паровій бані.

Застиглий грильяж розріжте на кубики. Занурте кожен шматочок в шоколад і викладіть на пергамент, остудіть.