Густий морквяний суп з брокколі

Приготування. Густий морквяний суп з брокколі

Легкий овочевий супчик, готується з доступних в будь-який сезон року продуктів. Його густа консистенція допоможе вам насититися з користю для здоров’я.

Інгредієнти:
350 грамів брокколі;
1 середня морквина;
1 середн. цибулина;
1 стебло селери;
1 стол. ложка сливочн. масла;
1 л коров’ячого молока;
пол літра очищеної води;
3 стол. ложки борошна;
половина чайн. ложки солі;
пів ложки сушеного чебрецю;
щіпка перцю.
Моркву (можна потерти на крупній тертці) і цибулька очищаємо, ріжемо, і разом з нарізаним селерою обсмажуємо на великій сковорідці десь 3 хвилинки. Після чого треба засипати нарізані суцвіття брокколі, продовжуємо смажити ще 3 хвилини.
Овочі викладаємо в каструлю, до них доливаємо 750 мл молока, воду, додаємо сіль, чебрець і перчик. Коли суп закипить, потрібно буде зменшити вогонь, накриваємо каструлю кришкою і кип’ятимо далі ще 5-10 хв. до тих пір, коли овочі стануть м’якими. У чашці змішуємо залишилися 250 мл молока з борошном, потім поступово вливаємо в підготовлюваний суп, помішуючи його при цьому. Далі супчик знову доводять до кипіння, доварюють ще десь пару хвилинок, або на ваш розсуд, поки суп загусне.