Хек тушкований і запечений

Рецепт ідеально підходить для такої нежирної риби, як хек. Підлива з овочів і томатної пасти гармонійно доповнює смак риби, роблячи його ще цікавіше. Саме завдяки овочам і підливі з томата риба виходить більш соковитою, ніжною і ароматною.

Інгредієнти:

  • Для тушкованого хека:
  • Тушка хека - 500 г
  • Морква - 2 шт
  • Лук - 2 шт
  • Помідори - 2-3 шт
  • Вершкове масло - 75 г
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л.
  • Борошно - 2 ст.л.
  • Сіль перець
  • Лавровий лист - 2 шт
  • Паприка - 1 ч.л.
  • Коріандр - 1ч.л.
  • Базилік - 0,5 ч.л.
  • Орегано - 0,5 ч.л.
  • Для запеченого хека:
  • Тушка хека - 300-500 г
  • Сіль - 0,5 ч.л.
  • Мелена білий перець - на кінчику ножа
  • Мелена мускатний горіх - на кінчику ножа
  • Оливкова олія - ​​1 ч.л.
  • Вершкове масло - 10-15 г
  • Чебрець - 1-2 гілочки
  • Розмарин - 1-2 гілочки
  • Лавровий лист - 1 шт
  • Біле сухе вино - 50 мл
  • Для соусу:
  • Петрушка - 10 гілочок
  • Зелені оливки - 10 шт
  • Лимонний сік - 1 ч.л.
  • Оливкова олія - ​​2-3 ст.л.
  • Часник - 2-3 зубчики
  • Сіль

Приготування. Хек тушкований і запечений

Тушкований хек з овочами. Очистіть рибу, видаліть нутрощі, промийте і наріжте кружальцями по 3 см. Замочіть рибу в сольовому розчині на 5-7 хвилин. Просушіть рибу, обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді в рослинному маслі.

Порада: просолювання можна з’єднати з маринуванням: додайте дрібку цукру і 1 ч.л. чебрецю.

На рослинно-вершковому маслі обсмажте цибулю і моркву. Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і поріжте кубиками або натріть на тертці., Додайте до овочів на сковороді. Гасіть овочі 2-3 хвилини на середньому вогні під закритою кришкою. Потім додайте підсмаженого хека, лавровий лист, вершкове масло, коріандр, паприку, базилік і орегано, сіль і трохи води. Протушкувати 5 хвилин до готовності на слабкому вогні.

Запечений хек з травами. Очистіть рибу, добре вимийте. Натріть сумішшю спецій з мускатного горіха, білого меленого перцю і солі. Викладіть тушку на пергамент, змастіть оливковою олією, додайте лавровий лист, чебрець, розмарин, шматочок вершкового масла. Щільно загорніть рибу в пергамент, влийте білого вина. Викладіть на деко і запікайте при 200 градусах 20 хвилин. Розріжте пергамент і полийте рибу готовим соусом.

Соус. Блендером збийте до однорідності оливки, петрушку, лимонний сік, оливкова олія і часник.