Хек тушкований і запечений

Складові:

Для тушкованого хека:

  • Тушка хека – 500 г
  • Морква – 2 шт
  • Лук – 2 шт
  • Помідори – 2-3 шт
  • Вершкове масло – 75 г
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л.
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль перець
  • Лавровий лист – 2 шт
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Коріандр – 1ч.л.
  • Базилік – 0,5 ч.л.
  • Орегано – 0,5 ч.л.

Для запеченого хека:

  • Тушка хека – 300-500 г
  • Сіль – 0,5 ч.л.
  • Мелена білий перець – на кінчику ножа
  • Мелена мускатний горіх – на кінчику ножа
  • Оливкова олія – ​​1 ч.л.
  • Вершкове масло – 10-15 г
  • Чебрець – 1-2 гілочки
  • Розмарин – 1-2 гілочки
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Біле сухе вино – 50 мл

Для соусу:

  • Петрушка – 10 гілочок
  • Зелені оливки – 10 шт
  • Лимонний сік – 1 ч.л.
  • Оливкова олія – ​​2-3 ст.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль

Приготування:

Тушкований хек з овочами. Очистіть рибу, видаліть нутрощі, промийте і наріжте кружальцями по 3 см. Замочіть рибу в сольовому розчині на 5-7 хвилин. Просушіть рибу, обваляйте в борошні й обсмажте на сковороді в рослинному маслі.

Порада: просолювання можна з’єднати з маринуванням: додайте дрібку цукру і 1 ч.л. чебрецю.

На рослинно-вершковому маслі обсмажте цибулю і моркву. Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку і поріжте кубиками або натріть на тертці., Додайте до овочів на сковороді. Гасіть овочі 2-3 хвилини на середньому вогні під закритою кришкою. Потім додайте підсмаженого хека, лавровий лист, вершкове масло, коріандр, паприку, базилік і орегано, сіль і трохи води. Протушкувати 5 хвилин до готовності на слабкому вогні.

Запечений хек з травами. Очистіть рибу, добре вимийте. Натріть сумішшю спецій з мускатного горіха, білого меленого перцю і солі. Викладіть тушку на пергамент, змастіть оливковою олією, додайте лавровий лист, чебрець, розмарин, шматочок вершкового масла. Щільно загорніть рибу в пергамент, влийте білого вина. Викладіть на деко і запікайте при 200 градусах 20 хвилин. Розріжте пергамент і полийте рибу готовим соусом.

Соус. Блендером збийте до однорідності оливки, петрушку, лимонний сік, оливкова олія і часник.