Ісфахан

Інгредієнти:

  • Мигдальне борошно – 200 г
  • Цукор – 230 г
  • Цукрова пудра – 200 г
  • Яйця - 4 шт
  • Вода – 65 мл
  • Червоний барвник – щіпка
  • Молоко – 300 мл
  • Борошно – 25 г
  • Масло – 20 г
  • Білий шоколад – 50 г
  • Желатин – 5 г
  • Пелюстки троянд в сиропі – 50 г
  • Свіжі пелюстки червоних троянд – 20 шт
  • Свіжа малина – 200 г
  • Рідкий мед – 1 ч. л.

Приготування. Ісфахан

Тісто. З’єднайте мигдальне борошно і цукрову пудру, тричі пропустіть через дрібне сито, додайте 2 білки й перемішайте. Додайте червоний термостійкий барвник.

Італійська меренга. У сотейнику змішайте воду з цукром. Доведіть до 118 градусів. Почніть збивати білки і тонкою цівкою вливайте сироп. Продовжуйте збивати до сталої маси.

Макаруни. Змішайте меренгу з тістом. Викладіть вимішане тісто в кондитерський мішок. Деко переверніть, застеліть пергаментом і відділіть макаруни діаметром 8 см. Залиште заготовки на 1 годину при кімнатній температурі. Випікайте 20 хвилин при температурі 150 градусів. Готові макаруни зніміть з дека і залиште вистигати на пергаменті.

Крем. Жовтки розітріть з цукром, додайте борошно. Потім влийте тепле молоко і заваріть крем на паровій бані, постійно помішуючи.

У мисці змішайте розмочений желатин, вершкове масло, білий шоколад. Влийте теплий крем і додайте пелюстки троянди в сиропі. Збийте крем блендером до однорідності, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 годину.

Формування десерту. З’єднайте дві частини десерту, поклавши всередину свіжу малину і крем. Прикрасьте десерт пелюстками троянд і медом.