Іспанська паелья з морепродуктами

Приготування. Іспанська паелья з морепродуктами

Пориньте в чарівництво далекої Іспанії. Приготуйте святкове. насичене, ароматне блюдо у себе вдома. Справжня фієста дня – іспанська паелья з морепродуктами!

Складові:

  • Свіжоморожені мідії – 12 шт
  • Кальмари – 2 шт
  • Креветки – 12 шт
  • Рис – 500 г
  • Рибний набір – 1 шт
  • Курячі стегна – 2 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Помідори – 3 шт
  • Стручкова квасоля – 200 г
  • Масло – 4 ст.л.
  • Біле сухе вино – 200 мл
  • Куркума – 2 ч.л.
  • Паприка – 1 ч.л.
  • Сіль – 15 г

Приготування:

Мідії очистіть від «бороди» (скупчення водоростей), залийте холодною водою і проваріть, щоб вимився весь пісок. Готові мідії перекладіть в миску, бульйон процідіть через марлю з ситом.

Порада: для приготування не беріть очищені варені мідії, вони втратили все соки і смак. Морепродукти заздалегідь розморозити в холодильнику на верхній полиці.

Рибний набір загорніть в марлю і покладіть в бульйон, долийте води і варіть 30 хвилин на повільному вогні. Видаліть рибу і додайте біле вино, доведіть до кипіння, проваріть ще 3 хвилини.

Куряче стегно відокремте від кістки, розріжте на 4 частини. Обсмажте на розпеченій сковороді до золотистої скоринки, перекладіть в миску.

У кальмара видаліть жорстку хітинову пластину і очистіть від плівки. Розріжте на дві половинки, на внутрішній стороні зробіть надсічки по 1,5 см. Викладіть надсічками вниз на сковороду, обсмажити 1-2 хвилини.

Креветки очистіть від панцира, видаліть стравохід. Обсмажте 1-2 хвилини до червоного кольору.

Лук покришите, обсмажте з видавленим часником. Помідори натріть на дрібній тертці, додайте до цибулі. Приправте куркумою, паприкою. Постійно помішуйте, щоб маса загусає. Рис промийте до прозорості і додайте до помідорною масі. Розподіліть рис рівномірно по сковороді і готуйте 3-4 хвилини до утворення золотистої скоринки. Влийте рибний бульйон, посоліть, що не перемішуйте, інакше пошкодите корочку. Додайте курку, тушкуйте 10 хвилин. Коли рис вже готовий, додайте до паелье наступні продукти: половинки мідій (8 хв.), Заморожену стручкову квасолю (5-6 хв), креветки (4 хв.), Кальмари (2 хв.). Рушник змочіть водою, накрийте паелью, закрийте кришкою, поставте на деко з холодною водою на 10 хвилин. Перед подачею прикрасьте помідорами чері, зеленню і збризніть соком лимона або лайма.

Порада: щоб легко перекласти готову паелью зі сковороди, поставте сковороду зі стравою в холодну воду.