
Іспанська паелья з морепродуктами
Приготування. Іспанська паелья з морепродуктами
Пориньте в чарівництво далекої Іспанії. Приготуйте святкове. насичене, ароматне блюдо у себе вдома. Справжня фієста дня – іспанська паелья з морепродуктами!
Складові:
- Свіжоморожені мідії – 12 шт
- Кальмари – 2 шт
- Креветки – 12 шт
- Рис – 500 г
- Рибний набір – 1 шт
- Курячі стегна – 2 шт
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 1-2 зубчики
- Помідори – 3 шт
- Стручкова квасоля – 200 г
- Масло – 4 ст.л.
- Біле сухе вино – 200 мл
- Куркума – 2 ч.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Сіль – 15 г
Приготування:
Мідії очистіть від «бороди» (скупчення водоростей), залийте холодною водою і проваріть, щоб вимився весь пісок. Готові мідії перекладіть в миску, бульйон процідіть через марлю з ситом.
Порада: для приготування не беріть очищені варені мідії, вони втратили все соки і смак. Морепродукти заздалегідь розморозити в холодильнику на верхній полиці.
Рибний набір загорніть в марлю і покладіть в бульйон, долийте води і варіть 30 хвилин на повільному вогні. Видаліть рибу і додайте біле вино, доведіть до кипіння, проваріть ще 3 хвилини.
Куряче стегно відокремте від кістки, розріжте на 4 частини. Обсмажте на розпеченій сковороді до золотистої скоринки, перекладіть в миску.
У кальмара видаліть жорстку хітинову пластину і очистіть від плівки. Розріжте на дві половинки, на внутрішній стороні зробіть надсічки по 1,5 см. Викладіть надсічками вниз на сковороду, обсмажити 1-2 хвилини.
Креветки очистіть від панцира, видаліть стравохід. Обсмажте 1-2 хвилини до червоного кольору.
Лук покришите, обсмажте з видавленим часником. Помідори натріть на дрібній тертці, додайте до цибулі. Приправте куркумою, паприкою. Постійно помішуйте, щоб маса загусає. Рис промийте до прозорості і додайте до помідорною масі. Розподіліть рис рівномірно по сковороді і готуйте 3-4 хвилини до утворення золотистої скоринки. Влийте рибний бульйон, посоліть, що не перемішуйте, інакше пошкодите корочку. Додайте курку, тушкуйте 10 хвилин. Коли рис вже готовий, додайте до паелье наступні продукти: половинки мідій (8 хв.), Заморожену стручкову квасолю (5-6 хв), креветки (4 хв.), Кальмари (2 хв.). Рушник змочіть водою, накрийте паелью, закрийте кришкою, поставте на деко з холодною водою на 10 хвилин. Перед подачею прикрасьте помідорами чері, зеленню і збризніть соком лимона або лайма.
Порада: щоб легко перекласти готову паелью зі сковороди, поставте сковороду зі стравою в холодну воду.