Італійська піца

Тонка, насичена – справжня італійська піца!

Складові:

Для тіста:

  • Борошно твердих сортів – 500 г
  • Вода – 300 мл
  • Сіль – 15 г
  • Оливкова олія – ​​30 мл
  • Пресовані свіжі дріжджі – 10 г

Для начинки:

  • Сир Моцарелла – 120 г
  • Салямі – 50 г
  • Оливки зелені – 30 г
  • Печериці – 100 г

Для соусу:

  • Помідори – 4 шт
  • Оливкова олія – ​​10 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль
  • Цукор
  • Орегано
  • Сухий базилік

Приготування:

Дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте сіль. Борошно висипте на стіл гіркою, зробіть поглиблення і влийте суміш. Рука вимішують тісто знизу вгору до пружності. Для еластичності тіста додайте оливкову олію і продовжуйте вимішувати. Залиште готове тісто на 2 години при кімнатній температурі.

Порада: щоб запобігти швидкому черствіння коржа для піци, використовуйте свіжі пресовані дріжджі.

Соус. Помідори бланшируйте, очистіть від шкірки. У блендері подрібніть часник, помідори, сіль і цукор, базилік, орігамі, оливкова олія. Перелийте соус в сотейник і проваріть на повільному вогні 5 хвилин. Процідіть через сито.

Порада: для м’якого і ніжного смаку соусу додайте будь-яку олію.

Начинка. Салямі наріжте тонкими кружечками. Гриби очистіть, і наріжте тонкими слайсами. Сир натріть на дрібній тертці. Оливки наріжте кружальцями.

Порада: замість салямі можна брати будь-яке м’ясо або ковбасу. Співвідношення начинки і тіста 1: 1 – порівну тесту і начинки.

Подпиліть стіл борошном, розкачайте пласт діаметром 32 см. Форма пласта повинна бути круглої, тонкої по всій площі, крім країв, які створюють бортики. Бортики утримують начинку і допомагають тримати шматочок піци. Форму застеліть пергаментом, змастіть поверхню піци соусом, притрусіть сиром, викладіть гриби, салямі і оливки, трохи сиру. Випікайте при 250 ° 10-15 хвилин.

Порада: нижній шар сиру допомагає начинки триматися на коржі, а не зісковзувати з нього.