
Італійська піца
Приготування. Італійська піца
Тонка, насичена – справжня італійська піца!
Складові:
Для тіста:
- Борошно твердих сортів – 500 г
- Вода – 300 мл
- Сіль – 15 г
- Оливкова олія – 30 мл
- Пресовані свіжі дріжджі – 10 г
Для начинки:
- Сир Моцарелла – 120 г
- Салямі – 50 г
- Оливки зелені – 30 г
- Печериці – 100 г
Для соусу:
- Помідори – 4 шт
- Оливкова олія – 10 мл
- Часник – 3 зубчики
- Сіль
- Цукор
- Орегано
- Сухий базилік
Приготування:
Дріжджі розчиніть у теплій воді, додайте сіль. Борошно висипте на стіл гіркою, зробіть поглиблення і влийте суміш. Рука вимішують тісто знизу вгору до пружності. Для еластичності тіста додайте оливкову олію і продовжуйте вимішувати. Залиште готове тісто на 2 години при кімнатній температурі.
Порада: щоб запобігти швидкому черствіння коржа для піци, використовуйте свіжі пресовані дріжджі.
Соус. Помідори бланшируйте, очистіть від шкірки. У блендері подрібніть часник, помідори, сіль і цукор, базилік, орігамі, оливкова олія. Перелийте соус в сотейник і проваріть на повільному вогні 5 хвилин. Процідіть через сито.
Порада: для м’якого і ніжного смаку соусу додайте будь-яку олію.
Начинка. Салямі наріжте тонкими кружечками. Гриби очистіть, і наріжте тонкими слайсами. Сир натріть на дрібній тертці. Оливки наріжте кружальцями.
Порада: замість салямі можна брати будь-яке м’ясо або ковбасу. Співвідношення начинки і тіста 1: 1 – порівну тесту і начинки.
Подпиліть стіл борошном, розкачайте пласт діаметром 32 см. Форма пласта повинна бути круглої, тонкої по всій площі, крім країв, які створюють бортики. Бортики утримують начинку і допомагають тримати шматочок піци. Форму застеліть пергаментом, змастіть поверхню піци соусом, притрусіть сиром, викладіть гриби, салямі і оливки, трохи сиру. Випікайте при 250 ° 10-15 хвилин.
Порада: нижній шар сиру допомагає начинки триматися на коржі, а не зісковзувати з нього.