
Італійська полена
Приготування. Італійська полена
Складові:
- Кукурудзяна крупа дрібного помелу – 180 г
- Вода – 750 мл
- Сіль – 1 ч.л.
- Сир Гауда – 100 г
- Вершкове масло – 120 г
- Помідори – 345 г
- Сулугуні – 200 г
- Сушений базилік (зелений) – ½ ч.л.
- Рослинна олія – 15 мл
- Шинка – 100 г
Приготування:
У товстодонную каструлю влийте воду, вводите крупу, постійно помішуючи, посоліть. Помішуйте до закипання, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте вимішувати 15 хвилин до готовності. Додайте вершкове масло, тертий сир для щільної структури і залиште на 3-4 хвилини до загустіння.
Порада: поленту так можна приготувати з гречаної муки. Пропорції крупи і рідини 1: 3 (1 склянка крупи на 3 склянки рідини).
Шинку, сулугуні і помідор наріжте слайсами по 0,5 см. За допомогою чашки з сулугуні та шинки виріжте кружечки такого ж діаметру як слайси помідора.
Порада: складові поленти можна вирізати фігурними формочками для печива, однакових розміру і форми.
Два листа пергаменту змастіть вершковим маслом. На один викладіть шаром поленту, розрівняйте, накрийте другим листом. Щоб вирівняти пласт каші зверху покладіть дощечку, залиште на 5-7 хвилин до застигання. Деко застеліть пергаментом. Чашкою виріжте канапе з поленти. Викладіть на деко, зверху покладіть помідори, змастіть рослинною олією, присипте базиліком. Потім викладіть шинку, помідор, змастіть маслом, присипте базиліком. Далі знову шинка і сулугуні, змастіть маслом, присипте базиліком. Запікайте при 200 градусах 10-15 хвилин. Викладіть башточки на порційні тарілки, прикрасьте стеблами зеленої цибулі. Залишки шинки, сиру і помідорів подрібніть змішайте зі свіжим базиліком, викладіть поруч з полентою.