Італійська полена

Складові:

  • Кукурудзяна крупа дрібного помелу – 180 г
  • Вода – 750 мл
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Сир Гауда – 100 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Помідори – 345 г
  • Сулугуні – 200 г
  • Сушений базилік (зелений) – ½ ч.л.
  • Рослинна олія – ​​15 мл
  • Шинка – 100 г

Приготування:

У товстодонную каструлю влийте воду, вводите крупу, постійно помішуючи, посоліть. Помішуйте до закипання, зменшіть вогонь до мінімуму і продовжуйте вимішувати 15 хвилин до готовності. Додайте вершкове масло, тертий сир для щільної структури і залиште на 3-4 хвилини до загустіння.

Порада: поленту так можна приготувати з гречаної муки. Пропорції крупи і рідини 1: 3 (1 склянка крупи на 3 склянки рідини).

Шинку, сулугуні і помідор наріжте слайсами по 0,5 см. За допомогою чашки з сулугуні та шинки виріжте кружечки такого ж діаметру як слайси помідора.

Порада: складові поленти можна вирізати фігурними формочками для печива, однакових розміру і форми.

Два листа пергаменту змастіть вершковим маслом. На один викладіть шаром поленту, розрівняйте, накрийте другим листом. Щоб вирівняти пласт каші зверху покладіть дощечку, залиште на 5-7 хвилин до застигання. Деко застеліть пергаментом. Чашкою виріжте канапе з поленти. Викладіть на деко, зверху покладіть помідори, змастіть рослинною олією, присипте базиліком. Потім викладіть шинку, помідор, змастіть маслом, присипте базиліком. Далі знову шинка і сулугуні, змастіть маслом, присипте базиліком. Запікайте при 200 градусах 10-15 хвилин. Викладіть башточки на порційні тарілки, прикрасьте стеблами зеленої цибулі. Залишки шинки, сиру і помідорів подрібніть змішайте зі свіжим базиліком, викладіть поруч з полентою.