Італійський хліб

Приготуйте три види запашного італійського хліба у себе вдома.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Дріжджі – 24 г
  • Холодна вода – 250 мл
  • Оливки – 100 г
  • Сухі трави
  • В'ялені томати – 10 шт
  • Твердий сир – 100 г
  • Кунжут
  • Сіль
  • Для соусу Песто:
  • Волоські горіхи – 3 ст.л.
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Рослинна олія – 50 мл
  • Базилік – 50 г
  • Чебрець – 1 ч.л.
  • Сіль

Приготування. Італійський хліб

Опара. Розведіть дріжджі в крижаній воді. Додайте трохи просіяного борошна вищого сорту. Замісіть тісто і залиште на 2 години в теплому місці. «Відпочиле» тісто розділіть на три частини.

Гріссіні. Притрусіть стіл борошном, розкачайте пласт і наріжте на смужки. Закрутіть смужки спіраллю. Викладіть заготовки на сухе деко. Посипте кунжутом і сіллю. Випікайте 30 хвилин при температурі 175 градусів.

Чіабатта. Стіл і тісто притрусіть борошном. Вмішайте в тісто оливки, нарізані кільцями і сухі трави. Складайте його краї до центру, поки тісто не почне тримати форму. Присипте зверху травами і оливками. Викладіть хліб на сухе деко, випікайте 30-35 хвилин при температурі 230 градусів.

Сирна кулька. Сформуйте з тіста кульки. У кожній зробіть поглиблення. Викладіть тертий сир і нарізані помідори. Деко застеліть пергаментом, викладіть кульки, присипте їх сиром і випікайте 20 хвилин при температурі 170 градусів.

Соус Песто. Горіхи, базилік, оливкову і соняшникову олію, чебрець подрібніть і збийте глибним блендером. Посоліть за смаком.

Готовий хліб подавайте гарячими з соусом Песто.