
Італійський хліб
Приготуйте три види запашного італійського хліба у себе вдома.
Інгредієнти:
- Борошно – 500 г
- Дріжджі – 24 г
- Холодна вода – 250 мл
- Оливки – 100 г
- Сухі трави
- В'ялені томати – 10 шт
- Твердий сир – 100 г
- Кунжут
- Сіль
- Для соусу Песто:
- Волоські горіхи – 3 ст.л.
- Оливкова олія – 50 мл
- Рослинна олія – 50 мл
- Базилік – 50 г
- Чебрець – 1 ч.л.
- Сіль
Приготування. Італійський хліб
Опара. Розведіть дріжджі в крижаній воді. Додайте трохи просіяного борошна вищого сорту. Замісіть тісто і залиште на 2 години в теплому місці. «Відпочиле» тісто розділіть на три частини.
Гріссіні. Притрусіть стіл борошном, розкачайте пласт і наріжте на смужки. Закрутіть смужки спіраллю. Викладіть заготовки на сухе деко. Посипте кунжутом і сіллю. Випікайте 30 хвилин при температурі 175 градусів.
Чіабатта. Стіл і тісто притрусіть борошном. Вмішайте в тісто оливки, нарізані кільцями і сухі трави. Складайте його краї до центру, поки тісто не почне тримати форму. Присипте зверху травами і оливками. Викладіть хліб на сухе деко, випікайте 30-35 хвилин при температурі 230 градусів.
Сирна кулька. Сформуйте з тіста кульки. У кожній зробіть поглиблення. Викладіть тертий сир і нарізані помідори. Деко застеліть пергаментом, викладіть кульки, присипте їх сиром і випікайте 20 хвилин при температурі 170 градусів.
Соус Песто. Горіхи, базилік, оливкову і соняшникову олію, чебрець подрібніть і збийте глибним блендером. Посоліть за смаком.
Готовий хліб подавайте гарячими з соусом Песто.