
Вишуканий гарячий салат з куркою, овочами і печерицями
Приготування. Вишуканий гарячий салат з куркою, овочами і печерицями
Яскравий і барвистий салат, він виглядає дуже заманливо і викликає апетит. У ньому вдало поєднано всі компоненти, що просто неможливо встояти перед такою стравою.
Інгредієнти на 3 порції:
- курячі стегна – 3-4 шт.;
- печериці – 700 грам;
- оливкова олія – 70 мл;
- часник – 5 зубків;
- рибний соус або соус Вустершир – 3 стіл. ложки;
- сік лайма (лимонний сік) – 40 мл;
- яблучний оцет – 12 стіл. ложок;
- зелень кінзи – 5 стіл. л. нарізаної);
- зелена цибуля – 4-5 шт.;
- головка брокколі – 1 шт. (середня);
- морква – 2 шт. (середні).
Приготуємо салат з куркою
Печериці розрізати на половинки, часник і зелений лук дрібно порізати, броколі розділити на суцвіття і порізати соломкою, моркву – теж соломкою. Для приготування візьміть вок, нагрійте його, обсмажте гриби на середньому вогні, щоб рідина випарувалася, в кінці додайте 1 зубок часнику. Відкладіть на тарілку.
Тепер влийте в вок масло, покладіть решті часник, смажте десь хвилину. До часнику покладіть зняте з стегон м’ясо, нарізане невеликими шматками, смажте 3 хв. до рум’яності. Потім влийте лимонний сік (сік лайма), рибний соус і оцет. Готуйте курку ще 8 хв, помішуючи.
Після до курки покладіть брокколі, морква, гриби. Знову помішуйте, смажте до м’якості 4 хв., щоб не загубилася форма овочів. Потім викладіть салат на тарілку, посипте його зеленню кінзи і зеленою цибулькою, можна полити соусом.