Капустяний пиріг

Ніжний, пишний, пористий, невимовно ароматний і соковитий – бабусин пиріг з капустою!

Складові:

Для заливного тіста:

  • кефір – 375 мл
  • вершкове масло – 100 г
  • борошно – 320-400 г
  • сода – 1 ч.л.
  • цукор – 2 ст.л.
  • сіль – ½ ч.л.
  • яйця – 2 шт
  • кукурудзяна мука – 30 г
  • кріп
  • петрушка

для заправки:

  • часник – 1 зубчик
  • перець – щіпка
  • рослинна олія – ​​2 ст.л.

для начинки:

  • капуста – 1 кг
  • молоко – 200 мл
  • цибуля – 1 шт
  • яйця – 3 шт
  • сіль – 1/3 ч.л
  • перець – ¼ ч.л.
  • мускатний горіх – ¼ ч.л.

Приготування:

Капусту наріжте квадратиками і відваріть в молоці 5 хвилин. Так вона не буде гірчити, і хрустіти в начинці. Готову капусту відкиньте на сито.

Порада: щоб капуста для начинки пирога не потонула в тесті, нарізуйте її квадратиками 1,5х1,5 см.

Лук наріжте кубиком і обсмажте 2-3 хвилини на рослинному маслі. Додайте капусту, змішайте, приправте сіллю, перцем і мускатним горіхом. Протушкувати 7 хвилин на повільному вогні. Готову начинку остудіть, змішайте з розтертими яйцями.

Заливне тісто. Змішайте яйця з цукром, додайте м’яке вершкове масло, теплий кефір, сіль. Потім додайте сухі інгредієнти: просіяне борошно, соду. Вимісити до однорідної, густої консистенції, накрийте рушником і залиште на 10 хвилин. Форму для випікання змастіть маслом, присипте кукурудзяним борошном.

Порада: кукурудзяну крупу можна подрібнити в кавомолці або блендері. Замість кукурудзяного борошна – панірувальні сухарі грубого помелу.

Вилийте половину тіста, розподіліть по формі, начинку викладайте частинами по всій поверхні. Другу половину тіста виливайте на начинку по спіралі, щоб капуста не пригоріла в духовці. Випікайте пиріг 35-40 хвилин при 180 градусах. Заправкою змастіть готовий пиріг, присипте рясно рубаною зеленню. Подавайте порційно зі свіжими овочами.

Заправка для пирога. Змішайте рослинне масло, сіль, перець, видавлені часник.