Короп в сметані з овочами

Складові:

• Короп – 2 кг

• Лук – 3 шт

• Морква – 2 шт

• Кріп – пучок

• Сметана – 100 мл

• Часник – 1 зуб

• Картопля – 10 шт

• Вершкове масло – 100 г

• Сіль за смаком

• Перець – за смаком

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати моркву натерти на крупній тертці. Обсмажити на рослинному маслі до напівготовності (аль денте). Остудити і додати дрібно різаний кріп.Очистити рибу від лушпиння, випатрати, вимити в холодній воді. З двох сторін в спинної частини коропа зробити діагональні надрізи (відстань 2,5 см), щоб зруйнувати дрібні кістки при випіканні. Просушити тушку паперовим рушником. Необхідно натирати коропа сіллю перед самим випіканням, щоб м’ясо залишилося соковитим і ніжним. Солити рибу зовні і всередині (на 2 кг риби = 15 г солі), посипати перцем свіжомеленим. Начинити коропа овочами. Візьміть два аркуші фольги (1 лист в 1,5 рази більше риби). Якщо немає фольги, замініть формою для запікання з пергаментом або кулінарним рукавом. Щедро змастіть фольгу вершковим маслом, робіть це дуже акуратно, щоб не порвати фольгу, інакше весь сік при готуванні випаруватися і риба вийде суха і прісна. Варену картоплю нарізати слайсами. Більшу половину викласти на фольгу з маслом, щоб не було прогалин. Зверху викласти начинену рибу. Змішати 3 ст.л. сметани з видавленим часником. Змастити коропа тонким шаром часниковою сметани, щоб м’ясо вийшло соковитим і ніжним. Зверху на коропа викласти смужку картоплі по центру і присипати кропом. Тонким шаром вершкового масла змастити другий лист фольги і накрити рибу. Краї щільно загорнути, щоб не витік сік. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці при 180 градусах близько години. За 10-15 хвилин до закінчення зняти верхній шар фольги, щоб риба підрум’янилася.