Картопля з морквою у вершковому соусі

Приготування. Картопля з морквою у вершковому соусі

Чудовий вегетаріанський варіант виконання тушкованої картоплі вразить вас простотою свого виконання і порадує найніжнішим смаком.

Інгредієнти
картопля – 2 кг;
лавровий лист – 1 шт.;
жирні вершки (сметана) – 2-3 склянки;
морква – 1-2 шт.;
вершкове масло – 2-3 стіл. ложки;
асафетида, чорний перець та інші спеції – за смаком;
сіль.
Приготування
Очищену картоплю нарізати великими кубиками, додайте водою і закип’ятіть. Потім посоліть і додайте лавровий лист, продовжуйте варити до готовності. Моркву очистіть і натріть на тертці, після обсмажте її в маслі зі спеціями. Потім додайте вершки (сметану) і тушкуйте кілька хвилин, посоліть за смаком.
Вершковим соусом залийте готову картоплю, каструлю закутати рушником і дати настоятися пів години – 1 годину.