Картопляна запіканка

Приготування. Картопляна запіканка

Ситна вечеря з простих продуктів. Ніжна, соковита, пікантна і така улюблена – картопляна запіканка. 

Інгредієнти:
• Картопля – 5 ши
• Молоко – 100 мл
• Вершкове масло – 100 г
• Свинячий ошийок – 200 г
• Яловиче стегно – 200 г
• Цибуля – 1 шт
• Борошно – 50 г
• Твердий сир – 200 г
• Рослинна олія – 40 мл
• Сметана – 75 мл
• Сіль – 10 г
• Перець – 5 г
• Панірувальні сухарі – 100 г
Приготування:
Картоплю очистіть від шкірки, розріжте на 4 частини і відваріть до готовності, під час варіння посоліть. Злийте воду і прогрійте картоплю на середньому вогні ще 2 хвилини, щоб вся волога випарувалася. Розімніть картоплю в пюре, додайте масло і тепле молоко. Щоб пюре стало густіше додайте просіяне борошно. Готове пюре протріть через сито, щоб не було грудок.
Порада: щоб запіканка не була рідкою і водянистою, відварену картоплю необхідно прогріти.
М’ясо наріжте на кубики і пропустіть через м’ясорубку. Цибуля накришити і обсмажте на рослинному маслі. Додайте фарш, розімніть і приправте сіллю і перцем. Доведіть фарш до напівготовності.
Порада: солити фарш краще на сковороді, щоб і цибулю подсолился.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом і притрусіть панірувальними сухарями, поставте в холодильник на 5-10 хвилин.
Порада: сухарі і холодильник потрібні для того, щоб запіканка не прилипла до країв форми і мала привабливий вигляд.
Запіканку викладіть такими шарами: пюре, тертий сир, фарш, сир, пюре. Змішайте сир зі сметаною і залийте запіканку. Так вона буде мати золотисту скориночку. Випікайте 30 хвилин при 200 градусах.
Порада: викладайте інгредієнти кімнатної температури, інакше масло потече.
Готову запіканку накрийте рушником і поставте остигати. Таким чином, вона не розвалиться при нарізуванні.