Картопляна запіканка

Ситна вечеря з простих продуктів. Ніжна, соковита, пікантна і така улюблена – картопляна запіканка. 

Інгредієнти:

  • Картопля – 5 шт
  • Молоко – 100 мл
  • Вершкове масло – 100 г
  • Свинячий ошийок – 200 г
  • Яловиче стегно – 200 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Борошно – 50 г
  • Твердий сир – 200 г
  • Рослинна олія – 40 мл
  • Сметана – 75 мл
  • Сіль – 10 г
  • Перець – 5 г
  • Панірувальні сухарі – 100 г

Приготування. Картопляна запіканка

Почищену картоплю розріжте на 4 частини і відваріть до готовності, під час варіння посоліть. Злийте воду і прогрійте картоплю на середньому вогні ще 2 хвилини, щоб вся волога випарувалася. Розімніть картоплю в пюре, додайте масло і тепле молоко. Щоб пюре стало густіше додайте просіяне борошно. Щоб не було грудочок, готове пюре протріть через сито.

Порада: щоб запіканка не була рідкою і водянистою, відварену картоплю необхідно прогріти.

М’ясо наріжте на кубики і пропустіть через м’ясорубку. Цибулю подрібніть і обсмажте на рослинній олії. Додайте фарш, розімніть, приправте сіллю і перцем. Доведіть фарш до напівготовності.

Порада: солити фарш краще на сковороді, щоб підсолилась і цибуля .

Форму для запікання змастіть вершковим маслом і притрусіть панірувальними сухарями, поставте в холодильник на 5-10 хвилин.

Порада: сухарі і холодильник потрібні для того, щоб запіканка не прилипла до країв форми і мала привабливий вигляд.

Запіканку викладіть такими шарами: пюре, тертий сир, фарш, сир, пюре. Змішайте сир зі сметаною і залийте запіканку. Так вона буде мати золотисту скориночку. Випікайте 30 хвилин при 200 градусах.

Порада: інгредієнти повинні бути кімнатної температури, щоб масло не потекло.

Готову запіканку накрийте рушником і поставте вистигати.