Кавказький баранячий шашлик

Приготування. Кавказький баранячий шашлик

На Кавказі шашлик вважається національним блюдом, існують особливі рецептури приготування місцевого шашлику. Одна з них викладена нижче.

Інгредієнти:
баранина – 1 кг;
ріпчаста цибуля – 2-3 шт.;
помідор – 5 шт;
лимон – 1 шт.;
оцет столовий – 0,5 склянки;
соус ткемалі – 0,5 склянки;
бараняче сало розтоплене – 1 стіл. ложка;
сушений барбарис – 1 стіл. ложка;
чорний мелений перець, сіль;
зелень – за смаком.
Приготування:
Цибулю порізати кільцями, м’ясо – квадратиками по 30-40 грам, потім скласти м’ясо і цибулю в посуд, додати сіль, перець, оцет і сік лимона, ретельно перемішати все це і прибрати маринуватися в холодильник на 3-4 години. Нанизуючи м’ясо на шампури, чергуйте його з цибульними кільцями, потім змастіть шашлик салом і готуйте на вугіллі. Подавайте шашлик з помідорами, цибулею, зверху присипте його барбарисом і порізаною зеленню, на тарілку покладіть соус ткемалі і кружечки лимона.