Київські каштани

Розкішний десерт з давньою історією. Фантастичні тістечка з повітряно-розсипчастого тіста, начинені чорносливом з горіхами. Оповиті глянцевою шоколадною глазур’ю і посипані запашною кокосовою стружкою – київські каштани.

Інгредієнти:

  • Яйця - 5 шт
  • Вершкове масло - 200 г
  • Цукор - 4 ст.л.
  • Сода - ½ ч.л.
  • Лимонний сік - 1 ч.л.
  • Борошно - 360 г
  • Для начинки:
  • Чорнослив - 240 г
  • Волоські горіхи - 6 шт
  • Кокосова стружка - 3 ст.л.
  • Сухе червоне вино - 250 мл
  • Для глазурі:
  • Цукор - 75 г
  • Молоко - 50 мл
  • Какао - 75 г
  • Масло - 75 г

Приготування. Київські каштани

Тісто. Відваріть яйця, очистіть і відокремте білки від жовтків. Жовтки протріть через сито. Масло збийте з цукром, додайте жовтки, гашену лимонним соком соду і борошно. Готове тісто загорніть в плівку і поставте на 10 хвилин у холодильник. Охолоджене тісто розділіть на 4 частини, сформуйте ковбаску, розділіть на 6 шматочків і скачайте з кожного шматочка кулю. Кульки начиніть чорносливом з горіхами. Деко застеліть пергаментом, викладіть заготовки. Випікайте 15 хвилин при 180 градусах.

Начинка. На сухій сковороді підсмажте горіхи протягом 7 хвилин. Очистіть від лушпиння. Чорнослив промийте проточною водою від пилу, викладіть в сотейник і залийте сухим червоним вином. Проваріть чорнослив у вині 7 хвилин. Відкиньте на сито, просушіть, витягніть кісточку. Начиніть чорнослив четвертинкою горіха.

Глазур. У сотейнику змішайте молоко, вершкове масло. Нагрійте до повного розчинення масла, додайте какао і цукор. Готову глазур охолодіть.

Охолоджені кульки покрийте глазур’ю і кокосовою стружкою. Викладіть на решітку, щоб глазур застигла.