Класичні коврижки

Десерт до чаю, який ви приготуєте з того ж чаю. Просочена ароматним варенням, повітряна і пряна коврижка!

Складові:

  • Цукор – 200 г
  • Борошно – 500 г
  • Абрикосове варення – 6 ст.л.
  • Рослинна олія – ​​6 ст.л.
  • Чай – 20 г
  • Вода – 600 мл
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Сода – 2 ч.л.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Волоські горіхи – 100 г
  • Кориця – 2 ч.л.
  • Цукрова пудра – 50 г

Приготування:

Чайне листя промийте в окропі, викладіть в чайник і залийте гарячою водою. Заварюйте чай до середньої міцності.

Порада: ароматизований чорний чай переб’є смак пряника.

Горіхи обсмажте на сухій сковороді до золотистого кольору. Зніміть з вогню, остудіть. Качалкою подрібніть горіхи до великої крихти.

Порада: можна використовувати будь-які види горіхів. Не беріть більше горіхів, ніж за рецептом, вони посадять тісто і пряник буде плоским. Якщо подрібнити гарячі горіхи, вони перетворяться в пасту.

Змішайте борошно, сіль, ванільний цукор, корицю. Потім змішайте рідкі компоненти: заварений чай, цукор, рослинна олія, варення. Далі частинами просівають сухі компоненти до рідких, добре вимішують. Додайте соду, подрібнені горіхи.

Порада: щоб пряник був пишним, використовуйте кисло-солодке варення: вишневе, малинове, абрикосове, сливове.

Деко застеліть пергаментом, рівномірно розподіліть тісто. Випікайте при 180 градусах 30 хвилин. Перед нарізуванням обов’язково остудіть. Остиглий корж розріжте навпіл. Варенням змастіть одну половину, другу викладіть зверху. Наріжте на порційні шматочки, присипте цукровою пудрою, прикрасьте курагою і листочками м’яти.