Класична кава в турці

Підбадьорливий напій, без якого не можуть уявити свого життя мільярди людей в усьому світі. Таємниче чорна, спокусливо ароматна, така пристрасна кава!

Складові:

  • Вода – 225 г
  • Сіль – щіпка
  • Кава тонкого помелу – 3 ч.л.

Для фігурного цукру:

  • Цукор – 110 г
  • Буряковий сік – 3 ст.л.

Приготування:

У турці змішайте щіпку солі, каву і воду кімнатної температури.

Порада: щоб кава не гірчила, вибирайте каву тонкого помелу для варіння в турці. Вона швидко з’єднається з водою і віддасть свій смак і аромат.

Поставте на повільний вогонь і НЕ перемішуйте. Зніміть з вогню, коли пінка почне підніматися. Таку процедуру виконайте три рази. Накрийте турку і дайте каві настоятися близько хвилини, щоб кава просочилася ароматичними маслами. У готову каву додайте 1 ст.л. холодної води, щоб осіла гуща.

Фігурний цукор. Буряк очистіть, натріть на дрібній тертці, викладіть в марлю і відіжміть сік. Змішайте цукор з соком до вологої маси. Виріжте горлечко пластикової пляшки, поставте на деко, застелене пергаментом, утрамбуйте цукор і зніміть пляшки. Поставте підсихати в духовку при 60 градусах на 10-15 хвилин.

Налийте готову каву в підігріту чашку на 2/3, покладіть шматочок цукру, щоб можна було відразу опустити його в каві. За бажанням додайте молоко.