Класичний курник

Класичний курник

Тришаровий, з соковитими грибочками, ніжними шматочками курки, і пишним шаром кремового рису – запашний і рум’яний курник.

Складові:

• Борошно – 480 г

• Вершкове масло – 100 г

• Яйця – 6 шт

• Молоко – 50 мл

• Сметана 20% – 290 г

• Сода – 5 г

• Оцет – 10 мл

• Куряче філе – 700 г

• Печериці – 400 г

• Цибуля ріпчаста – 1шт

• Стебла зеленої цибулі – 5 шт

• Кріп – 5 гілочок

• Рис середньозернистий – 150 г

• Перець чорний мелений – 5 г

• Сіль – 10 г• Вода – 125 мл

• Цукор – 10

г• Рослинна олія – ​​50 мл

Приготування:начинка:

– Рисова. Зваріть рис до напівготовності близько 10 хвилин. Яйця відварити круто. Натріть яйця на дрібну терку і змішайте з рисом і подрібненими зеленими стеблами цибулі.

Порада: щоб курник при нарізці тримав форму, беріть середньозернистий рис. Так само замість курки можна використовувати рибу, яловичину, м’ясо птиці.

– Куряча. Відваріть куряче філе до напівготовності, наріжте соломкою. Пасеруйте на сковороді дрібно нарізану цибулю близько 5 хвилин, потім додайте філе і смажте ще 4-5 хвилин. Щоб начинка не висипалася з курника, додайте сметани з кропом і протушкувати.

– Грибна. Гриби наріжте кубиком 1,5 см. Обсмажте гриби до напівготовності. Остудіть.Млинцева прошарок. Збийте муку з яйцями, додайте воду, рослинне масло і цукор. Посмажте млинці на сковороді.

Порада: щоб курник мав гарну форму, діаметр млинчика повинен збігатися з діаметром курника.

Тісто. Розітріть м’яке вершкове масло з борошном в крихту. Змішайте молоко, сметану, яйця, цукор, сіль. З’єднайте рідкі і сухі інгредієнти. Додайте гашене соду і вимішують тісто не менше 10 хвилин до однорідності.Застелите дно форми пергаментом. Розкачайте частина тесту товщиною 5 мм і викладіть у форму, щоб краї звисали. Потім формуйте шари курника:1) блін,2) рисова начинка,3) блін,4) куряча начинка,5) блін,6) грибна начинка,7) блін,8) розкачане тісто завтовшки 1 см.

Обрізки тіста приберіть, краї щільно защипніть. У центрі зробіть дірочку в 2 см, щоб йшла зайва волога. З обрізків тесту зробіть квіти і пелюстки, прикрасьте курник. Змастіть жовтком для золотистої скоринки. Випікайте при 220 градусах 30 хвилин.