Класичний сметанник

Складові:

• Сметана – 350 мл

• Цукор – 300 г

• Яйця – 3 шт

• Ванільний цукор – 1 ч.л.

• Вершкове масло – 200 г

• Какао – 100 г

• Розпушувач – 2 пакетика

• Борошно – 450 г

Для крему:• Сметана 25% – 500г

• Цукор – 150 г

• Ванільний цукор – 1ч.л.

• Сік ½ лимона

Приготування:

Міксером збийте цукор з яйцями в густу піну, додайте добре підтале вершкове масло, ванільний цукор, продовжуйте збивати. Поступово додавайте сметану, так її буде легше змішувати з іншими інгредієнтами. Розділіть сметанне тісто на дві частини. В першу миску додайте 9 ст.л. борошна і 1 ч.л. розпушувача, вимішують ложкою. Змішайте 5 ст.л. борошна, 4 ст.л. просіяного какао, 1 ч.л. розпушувача і додайте ці інгредієнти в другу миску.Змастіть форми для коржів рослинним маслом. Викладіть два види готового тіста в форми. Накрийте пергаментом, змазаним маслом боком – вниз. Випікайте одночасно два коржі при 180 градусах 30 хвилин. Готовність коржів перевіряйте зубочисткою, вона повинна бути сухою.

Порада: на початку процесу випікання духовка повинна бути холодною, щоб сметанник добре піднявся. У тісто так само можна додати мак, ягоди, родзинки, горіхи, цукати.

Формування торта. Дістаньте коржі з форми і розрізати вздовж на дві частини. Змастіть дно тарілки кремом, покладіть шоколадний корж, змастіть кремом. Викладайте коржі за кольором і кожен шар промазуйте кремом. Прикрасьте бічні частини і верхівку меленими горіхами і ягодами журавлини. Дайте торту настоятися 2 години при кімнатній температурі.Крем. Міксером збийте сметану з цукром, додайте лимонний сік. Збивайте близько 5 хвилин до густої однорідної консистенції.

Порада: сметана для крему повинна бути обов’язково холодної, щоб крем не розшарувався і вийшов однорідним. Для загущення крему додайте лимонний сік.