Полуничні макаруни на італійській мерензі

Полуничні макаронс – варто один раз їх приготувати і потім хочеться робити це знову і знову. Процес хоч і складний, але дуже захоплюючий, а результат дуже смачний.

Інгредієнти:

  • на 20 шт готових макаронів, діаметром 3-3,5 см
  • мигдальна борошно - 75 г
  • цукрова пудра - 75 г
  • яєчні білки 25 + 25 г
  • цукор - 73 г
  • вода - 20 мл
  • харчовий барвник - гелевий - 3-4 краплі або порошковий - на кінчику ножа
  • для полуничного ганаша
  • білий шоколад - 200 г
  • вершки (від 33%) - 50 мл
  • полуничне пюре (кімнатної температури) - 100 г
  • вершкове масло (кімнатної температури) - 10 г

Приготування. Полуничні макаруни на італійській мерензі

Напередодні приготування макаронс приготуйте полуничний ганаш з білим шоколадом. Доведіть вершки до закипання і влийте до рубаного шоколаду (залиште на хвилину). Приготуйте полуничне пюре. Збийте полуницю блендером, протріть через сито, щоб не було кісточок. З’єднайте шоколад з пюре і маслом, змішайте до однорідної консистенції за допомогою блендера. Готову масу затягнути плівкою і поставити на ніч у холодильник. Використовувати за пару годин до наповнення макаронс. Приготування самих макаронс займе 7 етапів.

1 Етап: Просійте миндальную борошно і відміряйте потрібну кількість на електронних вагах (точність дуже важлива). Застеліть деко пергаментом, висипте борошно і поставте в духовку на 10 хвилин при 120 градусах. Слідкуйте, щоб мука не змінилася в кольорі. Вийміть деко, пергамент з борошном перекладіть на поверхню. Дайте підсушеної борошні повністю охолонути.

2 Етап: Кілька разів просійте борошно і цукрову пудру через дрібне сито (сумарна вага – 150 г). Змішати 25 г білка з барвником, щоб той розчинився, і з’єднати з сумішшю муки і пудри (не змішувати!).

3 Етап: У каструлю з товстим дном влити воду з цукром, довести до закипання сиропу. Варити сироп до температури 114 градусів (вимірювати термометром для карамелі). Паралельно збивайте 25 г білка до пишної легкої піни. Як тільки сироп дійшов до потрібної температури, влийте його по стінці миски в білки і продовжуйте збивати міксером. Збивайте до загустіння близько 5 хвилин. Італійська меренга готова.

4 Етап: Силіконової лопаткою розітріть борошно з пудрою, білком і барвником до густої пластичної маси. Додайте до маси меренгу і акуратно змішайте до однорідності.

5 Етап: Викладіть тісто в кондитерський мішок з круглою насадкою 8 мм в діаметрі. Застелите перевернутий деко пергаментом і починайте отсаживать макаронс в шаховому порядку. Робіть макаронс однакового розміру і без хвостиків. Дайте їм закрутиться близько 30 хв – 1 години за кімнатної температури.

6 Етап: Розігрійте духовку до 150 градусів і випікайте макаронс 12-14 хвилин. Готові макаронс зніміть з гарячого дека. Готовність: якщо кришешка зсувається з місця – все готово.

7 Етап: В кондитерський мішок викладіть ганаш кімнатної температури. Розділіть половинки макаронс по парам. Отсадіте ганаш на одну з половинок, а другу приклейте. Готові макаронс укладіть в коробку, накрийте кришкою і приберіть в холодильник на 2 доби. Вони повинні просочитися ганашем. Зберігати готові макаронс потрібно в холодильнику.