Кільця кальмарів у клярі з гостро-солодким соусом

Приготування. Кільця кальмарів у клярі з гостро-солодким соусом

Соковитий кальмар з хрусткою скоринкою, чудово поєднується зі справжньою родзинкою рецепта – гострим медовим соусом.

Інгредієнти:
кальмари – 0,5 кг;
кайенский перець – 0,5 чайн. ложки;
мелений чорний перець – 0,5 чайн. ложки;
борошно – 1 склянка;
рідкий мед – 6 стіл. ложок;
азіатське кунжутна олія – 0,5 чайн. ложки;
часниковий соус чилі – 4 стіл. ложки ;
содова (газована вода) – 120 мл
Кальмари наріжте кільцями і замочіть в газованій воді на 10 хвилин. В іншій мисці змішайте борошно, мелений чорний і кайенский перець. Тепер приготуємо соус. Для цього змішаємо в піалі часниковий соус чилі, мед і кунжутне масло. Умочіть кожне колечко в борошні з перцем і обсмажте у великій кількості добре нагрітого масла. Смажте їх по 2 хвилини, потім викладіть на паперові рушники, щоб стік зайвий жир. Після цього у колечок виходить хрустка скоринка. Подавайте колечка разом з соусом.