Конфі з качиних ніжок

Складові:

2 порції

• Ніжки курячі – 2 шт

• Чебрець – 5 г

• Розмарин – 2 г

• Перець чорний мелений – щіпка

• Сіль – щіпка

• Часник – 6 зубчиків

• Качиний жир – 200 г

• Лук-шалот – 2 головки

Приготування:

Підготуйте качині ніжки: вимийте і висушіть, зріжте надлишки жиру (жир НЕ викидати!) І замаринуйте в спеціях за смаком (розмарин, чебрець, сіль, перець). Залиште маринуватися птицю години на 3 або краще зробити це з вечора на ніч. Потім дрібно порубати 200 г качиного жиру або пропустіть через м’ясорубку. До качиному жиру можна додати так само сала. Викладіть жир в толстодонную каструлю і топіть на повільному вогні, поки качині шкурки не перетворяться в шкварки. Розтоплений жир добре процідіть через кілька шарів марлі або сито. Жир можна зберігати в холодильнику, а перед використанням розтопити на повільному вогні. У приготуванні конфі саме жир є важливим інгредієнтом. Далі, коли у Вас вийшло необхідну кількість качиного жиру, витягніть качині ніжки з маринаду, очистіть від зайвих спецій і щільно укладіть в толстодонную утятницу. Очистіть цибулю-шалот, часник (не кришиться) і додайте до качці, так само можна покласти лавровий лист, кілька горошин чорного перцю. Залийте блюдо жиром і відправте в духовку на 3-4 години при 170 градусах. Качка повинна придбати золотий колір, добре відокремляться від кістки і бути хрусткою. Готове конфі можна розлити по місткостях або зберігати прямо в формі в холодильнику. Перед подачею відокремте качину ніжку від жиру і підсмажте на сковороді до золотистої скоринки. Подавайте з пюре з картоплі. Так само можна вживати конфі в холодному вигляді. Це свого роду тушонка з качки.