Котлета по-київськи традиційна

Ресторанна страва з хрусткою апетитною скоринкою і духмяним зеленим маслом всередині – котлета по-київськи!

Складові:

  • Куряче філе – 4 шт
  • Сіль
  • Мелений перець
  • Рослинна олія – ​​300 мл

Для зеленого масла:

  • Вершкове масло – 200 г
  • Зелень кропу – 50 г
  • Сіль

Для панірування:

  • Панірувальні сухарі – 300 г
  • Борошно – 100 г
  • Яйця – 4 шт
  • Сіль

Приготування:

Вимийте і просушіть кріп, дрібно наріжте. Змішайте з розм’якшеним вершковим маслом і колотим льодом до однорідності. Приправте спеціями за смаком. Викладіть масло на харчову плівку, сформуйте ковбаску і поставте в морозилку на 30 хвилин.

Порада: занадто дрібна стружка льоду буде швидко танути і зробить консистенцію масла рідкої. Подрібнюйте лід за допомогою качалки. Додавайте в масло невеликими порціями.

Відокремте мале зовнішнє філе від великого внутрішнього і розгорніть книжечкою. Загорніть кожне філе в плівку і рівномірно відбийте качалкою або зворотною стороною ножа.

Порада: щоб філе залишилося цілісним, відбивайте його через харчову плівку. При відбиванні не використовуйте молоток з гострими кінцями.

Дістаньте масло з морозилки, розділіть на три частини, видаліть плівку. Викладіть шматочок масла на філе, накрийте шматочком м’яса і щільно загорніть ковбаскою. Шов змастіть злегка збитим білком і «приклейте». Таким чином, під час смаження котлета не розвалиться. Змішайте панірувальні сухарі з картопляним крохмалем, збийте окремо яйця.

Порада: вибирайте панірувальні сухарі середнього помелу, щоб котлета була просмажене, соковитою і нежирної.

Робіть котлети в подвійній паніровці для хрусткої скоринки і соковитості: борошно – яйце – сухарі – борошно – яйце – сухарі. Котлети в паніровці покладіть в морозилку на 15 хвилин. Смажте в добре розігрітій олії по 3 хвилини з кожного боку до рум’яної скоринки. Перекладіть котлети в форму і доведіть до готовності в духовці при 180 градусах 10 хвилин. Подавайте гарячим з овочами.

Порада: щоб панірування «Не злізла» під час смаження котлет по-київськи, котлети в паніровці ненадовго покладіть в морозилку. При смаженні на сковороді олію має покривати котлету на 1/3.