Козинаки

Такі улюблені, хрусткі козинаки, якими ви ніколи не поламаєте зуби.

Інгредієнти:

  • Перлова крупа - 150 г
  • Цукор - 200 г
  • Вода - 100 мл
  • Масло - 1 ст.л.
  • Лимон - 1 шт

Приготування. Козинаки

Карамель. У сотейник влийте воду, додайте цукор. Після закипання варіть карамель ще 10 хвилин до золотисто-бурштинового кольору.

Промийте і просушіть перлову крупу. Підсмажте на добре розігрітій сковороді 2 хвилини, потім обсмажте в олії 5 хвилин.

Порада: для приготування десерту використовуйте перловку ядриця.

Деко застеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом.

Змішайте підсмажену перлову крупу з готовою карамеллю, додайте лимонний сік і воду. Розподіліть масу по пергаменту, підрівняйте краї і зробіть надрізи. Залиште вихолоняти при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Наріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.