Червоний овочевий салат з горіхами, сиром і яблуком

Приготування. Червоний овочевий салат з горіхами, сиром і яблуком

Оригінальна заправка надає цьому чудовому салату особливий смак. Завдяки наявності фруктів, ягід і овочів салат містить в собі багато вітамінів, а горішки і сир роблять салатик дуже поживним.

Інгредієнти для салату:
червона капуста – 450 грам;
червоне яблуко – 1 шт.;
морква – 1 шт. (велика);
черешкова селера – 2 черешка;
сир з блакитною цвіллю – 100 грам;
волоські горіхи – 150 грам;
журавлина – 1 жменя;
перець, сіль – за смаком.
Інгредієнти для заправки:
сік апельсина – 5 стіл ложок;
оливкова олія (ExtraVirgin) – 6 стіл. ложок;
квітковий рідкий мед – 1 чайн. ложка.
Червоний овочевий салат з горіхами, сиром і яблокомНашинкуйте капусту тонко або ж використовуйте спеціальну терку. Покладіть капусту в глибоку миску, підсолити її і пам’ятайте руками. Моркву натріть на крупній тертці або нарізати соломкою. Яблуко очистіть від серцевини, потім наріжте тонкими часточками. Стебла селери нарізати тонко. Окремо приготуйте заправку, змішавши у другій мисці масло, сік апельсина і мед.
Тепер додайте всі овочі до капусти, посоліть і поперчіть, влийте заправку, добре перемішайте салат. Після накрийте миску харчовою плівкою, нехай салат постоїть хвилин 15 під нею. Тим часом ви нарежете сир акуратними невеликими кубиками, горіхи порубаєте не крупно. Після 15 хвилин в салат додайте горіхи і жменя журавлини, обережно перемішайте. Перед подачею посипте салат кубиками блакитного сиру.