Креветки в томатному соусі з сиром Фета і маслинами

Вишуканий рецепт середземноморської кухні. Яскраве, соковите і неймовірно смачна страва буде гідно оцінений вами, це справжнісіньке пишність смаку.

Інгредієнти:

  • очищені не варені креветки - 1 упаковка
  • сир Фета - 200 грам
  • помідори - 400 грам
  • ріпчаста цибуля – 2 шт. (середнього розміру)
  • часник - 4 зубчики біле вино - пів склянки
  • маслини без кісточок - 1 банка
  • томатна паста - 2 стіл. ложки
  • лимон – 1 шт.
  • оливкова олія - 4 стіл. ложки
  • мелений чорний перець (бажано свіжий)
  • орегано - 1 чайна ложка
  • панірувальні сухарі - 3/4 склянки
  • зелень петрушки
  • сіль

Приготування. Креветки в томатному соусі з сиром Фета і маслинами

Креветки в томатному соусі з сиром Фета і маслинамиЛук і часник дрібно наріжте. Обсмажте цибулю в 2-х стіл. ложках оливкової олії 5 хвилин, потім додайте часник, продовжуйте обсмажувати ще хвилину. Після влийте вино, зробіть вогонь менше, тушкуйте цибулю, помішуючи, близько 3 хв. Потім покладіть нарізані помідори і томатну пасту, слідом всипте орегано. Поки гаситься суміш (близько 10 хвилин), ви натріть лимон, він нам знадобиться трохи пізніше. Тепер в соус на сковороду рівномірно викладіть креветки, посоліть і поперчіть їх. Слідом зверху кладемо порізану кубиками сир Фета, потім зверху посипаємо нарізаними маслинами.

В іншій мисці змішати панірувальні сухарі з 2-ма столовими ложками оливкової олії, цю суміш викладіть верхнім шаром на сковороду. Тепер зніміть сковороду з плити і випікайте блюдо в заздалегідь розігрітій духовці десь 15 хв. при 180°. Коли дістанете готову страву з духовки, полийте його соком лимона і присипте нарізаною зеленню петрушки.