Кростата з полуницею

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Цедра лимона – 2 ст.л.
  • Оливкова олія – 2 ст.л.
  • Сіль
  • Яблучний сік – 120 мл
  • Для начинки:
  • Полуниця – 500 г
  • Желатин – 10 г
  • Бринза – 250 г
  • Білки – 4 шт
  • Сік 1 лимона

Приготування. Кростата з полуницею

Пісочне тісто. Змішайте просіяне борошно, цукор і сіль. Додайте оливкову олію, цедру лимона і яблучний сік. Вимішайте тісто руками, викладіть в миску, накрийте плівкою і поставте «відпочивати» в холодильник на 30 хвилин.

Присипте стіл борошном і розкачайте тісто в круглий пласт. Форму для випікання застеліть пергаментом. Викладіть тісто і разрівняйте по дну і боках форми. Застеліть пергаментом і викладіть квасолю. Випікайте корж 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

Начинка. Желатин залийте холодною водою на 10 хвилин. Полуницю і бринзу наріжте кубиком. Змішайте желатин, полуницю, бринзу, цукор, сік одного лимона. Міксером збийте холодні білки в круту піну. Додайте в начинку і перемішайте.

На готовий корж викладіть начинку і поставте на 2 години в холодильник. Подавайте з шматочками полуниці.