Курячі гомілки з мандаринами

Приготування. Курячі гомілки з мандаринами

Перетворіть недорогі курячі гомілки у вишукане блюдо для будь-якого святкового столу. 

Інгредієнти:
• Курячі гомілки – 5 шт
• Мандарини – 4 шт
• Кориця – за смаком
• Лавровий лист – 1 шт
• Перець
• Сіль
• Рослинна олія – 2 ст. л.
• Оливкова олія – 2 ст. л.
• Яйця – 1 шт
• Борошно – 400 г
• Холодна вода – 200 мл
Приготування:
Курячі гомілки звільніть від кістки. Залиште маринуватися у мандариновому маринаді на 10 хвилин, підсолити.
Маринад. Мандарини перебити в блендері. Змішайте мандариновий смузі з рослинним і оливковою олією. Додайте лавровий лист.
Тісто. Просіяне борошно змішайте з водою, додайте сіль. Притрусіть поверхню борошном і замістити туге тісто. Розділіть тісто на дві частини і розкачайте в пласт товщиною 0,5 див.
Глибоку форму для випікання застелити пергаментом, викладіть перший пласт на дно форми. Потім викладіть промариновані гомілки у формі квітки і в центр укладіть мандарин в шкірці. Мандарин попередньо надріжте і сформуйте квітка. Між гомілками викладіть часточки мандаринів в шкірці. Зверху викладіть паличку кориці, приправте сіллю і перцем. Накрийте другим пластом тіста, краї защипайте. Зубочисткою зробіть проколи, щоб тісто «дихало». Зверху рясно змастіть збитим яйцем для рум’яної скоринки.
Випікайте гомілки 40 хвилин при 200 градусах.