Курячі гомілки з мандаринами

Перетворіть недорогі курячі гомілки у вишукане блюдо для будь-якого святкового столу.

Інгредієнти:

  • Курячі гомілки - 5 шт
  • Мандарини - 4 шт
  • Рослинна олія - 2 ст.л.
  • Оливкова олія - 2 ст.л.
  • Яйця - 1 шт
  • Борошно - 400 г
  • Холодна вода - 200 мл
  • Кориця - за смаком
  • Лавровий лист - 1 шт
  • Перець
  • Сіль

Приготування. Курячі гомілки з мандаринами

Курячі гомілки звільніть від кістки. Залиште маринуватися у мандариновому маринаді на 10 хвилин, підсоліть.

Маринад. Мандарини подрібніть в блендері. Змішайте мандариновий смузі з рослинною і оливковою олією. Додайте лавровий лист.

Тісто. Просіяне борошно змішайте з водою, додайте сіль. Притрусіть поверхню борошном і замісіть туге тісто. Розділіть його на дві частини і розкачайте в пласт товщиною 0,5 см.

Глибоку форму для випікання застеліть пергаментом, викладіть перший пласт тіста на дно форми. Потім викладіть промариновані гомілки у формі квітки і в центр покладіть мандарин в шкірці. Попередньо надріжте його і сформуйте квітку. Між гомілками викладіть шматочки мандаринів в шкірці. Зверху викладіть паличку кориці, приправте сіллю і перцем. Накрийте другим пластом тіста, краї защипніть. Зубочисткою зробіть проколи, щоб тісто «дихало». Зверху змастіть збитим яйцем для рум’яної скоринки.

Запікайте гомілки 40 хвилин при температурі 200 градусів.