Курячі «льодяники» з яблуками і горіхами
Приготування. Курячі «льодяники» з яблуками і горіхами
Складові:
• Курячі гомілки – 3 шт
• Яблука – 2 шт
• Волоські горіхи – 50 г
• Соєвий соус 3 ст.л.
• Сухий часник – ½ ч.л.
• Мелена імбир – ½ ч.л.
• Цукор – 1ст.л.
• Лимон – 1 шт
• Бекон – 100 г
Приготування:
Підготуйте гомілки. Щоб гомілку не ковзала, притримуйте її паперовим рушником. Зробіть круговий надріз біля основи кістки в найтоншому місці і зріжте хрящ, зачистите кістку. Підріжте горизонтально товстий хрящ знизу, щоб гомілка могла «стояти». За допомогою тупий боку ножа видаліть всі сухожилля, щоб при термічній обробці м’ясо не стало жорстким. Посуньте м’ясо по кістки максимально вниз і сформуйте порожнину, щоб можна було нафарширувати гомілки. Залити гомілки маринадом, накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 40 хвилин.
Маринад. Пам’ятайте лимон долонею, розріжте навпіл і вичавіть сік. Додайте столову ложку цукру, 0,5 ч.л. імбиру і сухого часнику, 3 ст.л. соєвого соусу і збийте виделкою. Консистенція маринаду повинна вийти досить тягучою, щоб маринад не стікав з гомілки.
Начинка з яблук і горіхів. Почистити яблука і видалити серцевину. Наріжте дрібними кубиками. Вибирайте яблука кислих сортів: антонівка, білий налив, симиренка. Кислота яблук зробить м’ясо більш м’яким. Солодкі сорти яблук виділяю цукор. При термічній обробці він карамелізіруется і горить. За допомогою качалки роздрібнити 2 ст.л. волоських горіхів. Змішати яблука і горіхи.Дістати з холодильника, паперовим рушником промокнути від маринаду. Начинити гомілки яблуками і горіхами, обернути смужками бекону, зафіксувати зубочистками. Зачищену кістка зверху загорнути фольгою. Застелити форму пергаментом і викласти гомілки. Запікати при 180 градусах 15-20 хвилин до готовності.