Курка, запечена з ароматним маслом і часником

Інгредієнти:

Порції: 4-6
• курка/курча – 1 шт (1-1,2 кг)
• вершкове масло (розм’якшене) – 100-150 г
• лимон – 1 шт
• зелень петрушки, кропу і базиліку – по 3-4 гілочки
• часник – 4 зубчики (можна більше або менше за смаком)
• сіль
• мелений перець
Приготування:
Підготуйте курку, добре вимийте і обсушіть. Далі маленьким кухонним ножем відокремте шкіру від м’якоті на грудці і гомілках. Намагайтеся не пошкодити при цьому шкіру, щоб не було розрізів. Зніміть цедру з лимона для масла. Сам розріжте лимон і видавіть сік. Можна попередньо лимон проварити кілька хвилин в окропі. Так соку буде більше і легше видавити. Приготуйте маринад для курки. Змішайте сік лимона, сіль, перець, часник і натріть курку зовні і всередині. Залиште маринуватися. Краще це зробити ввечері і поставити на ніч у холодильник. Потім приготуйте ароматне масло. Для цього в ємності змішайте розм’якшене вершкове масло, подрібнену зелень петрушки, кропу і базиліку, рубаний часник, цедру лимона. Приправте масло за смаком сіллю і перцем. Змішайте масло виделкою або збийте міксером на повільній швидкості. Повинна вийти однорідна маса. Далі змастіть курку олією зовні. Нафаршируйте грудку і гомілки маслом. Добре промассируйте курку, м’ясо повинно просочитися маслом, щоб бути більш соковитим. Для того щоб курка при готуванні не розпадалася ніжки можна зв’язати ниткою. Дайте курки трохи “відпочити”. Поставте в холодильник на півгодини. Масло охолодитися, і буде повільно танути при готуванні. Загорніть курку у фольгу або рукав для запікання. Поставте в духовку і запікайте близько години при 200 градусах. В кінці зніміть фольгу і дайте тушці підрум’янитися. Блюдо подавати гарячим.