
Курка в банці
Сьогодні на вашому столі унікальна страва – курка в банці. Кожен її шматочок вийде неймовірно м’яким і ароматним.
Інгредієнти:
- Курка – 1 шт
- Сіль – 1,5 ч.л.
- Перець – ½ ч.л.
- Каррі – ½ ч.л.
- Часник – 3 зубчики
- Лавровий лист – 1 шт
- Картопля – 3 шт
- Вершкове масло – 25 г
Приготування. Курка в банці
Для початку вимийте і просушіть курку. Розділіть тушку на частини. Змішайте сіль, перець і каррі. Змастіть сумішшю всі частини тушки, крім філе. На дно банки покладіть грудку і лавровий лист, потім курячі стегна і гомілки. А зверху спинку і крила. Після кожного шару кладіть часник. Почищену картоплю розріжте на 4 частини. Приправте спеціями і укладіть в банку. Зверху додайте тонкі слайсы вершкового масла. Накрийте банку металевою кришкою або фольгою і поставте в холодну духовку. Запікайте курку 1,5 години при температурі 180 градусів. Готову тушку діставайте через 15-20 хвилин після вимкнення духовки, щоб банка не лопнула від перепаду температури.
Порада: для 1 кг курки – 2-х літрова банка
Курку сервіруйте на великому блюді. Викладіть картоплю поряд з м’ясом, прикрасьте зеленню.