Курка в банці

Сьогодні на вашому столі унікальна страва – курка в банці. Кожен її шматочок вийде неймовірно м’яким і ароматним. 

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт
  • Сіль – 1,5 ч.л.
  • Перець – ½ ч.л.
  • Каррі – ½ ч.л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Лавровий лист – 1 шт
  • Картопля – 3 шт
  • Вершкове масло – 25 г

Приготування. Курка в банці

Для початку вимийте і просушіть курку. Розділіть тушку на частини. Змішайте сіль, перець і каррі. Змастіть сумішшю всі частини тушки, крім філе. На дно банки покладіть грудку і лавровий лист, потім курячі стегна і гомілки. А зверху спинку і крила. Після кожного шару кладіть часник. Почищену картоплю розріжте на 4 частини. Приправте спеціями і укладіть в банку. Зверху додайте тонкі слайсы вершкового масла. Накрийте банку металевою кришкою або фольгою і поставте в холодну духовку. Запікайте курку 1,5 години при температурі 180 градусів. Готову тушку діставайте через 15-20 хвилин після вимкнення духовки, щоб банка не лопнула від перепаду температури.

Порада: для 1 кг курки – 2-х літрова банка

Курку сервіруйте на великому блюді. Викладіть картоплю поряд з м’ясом, прикрасьте зеленню.