Лазанья

Ніжна, з пікантним соусом з фаршу і томатів, класична італійська лазанья. Відчуйте дух справжньої Італії за сімейним столом.

Інгредієнти:

  • Борошно – 500 г
  • Яйця – 5 шт
  • Сіль
  • Рослинна олія – 2 ст.л.
  • Для соусу Болоньєзе:
  • Філе індички – 200 г
  • Свинина – 200 г
  • Яловичина – 200 г
  • Селера – 2 стебла
  • Цибуля – 1 шт
  • Морква – 1 шт
  • Червоне сухе вино – 0,5 ст
  • Помідор – 2 шт
  • Сіль
  • Перець
  • Вершкове масло
  • Рослинна олія
  • Для соусу Бешамель
  • Молоко – 300 мл
  • Вершкове масло – 150 г
  • Борошно – 150 г
  • Мускатний горіх - щіпка

Приготування. Лазанья

Тісто. Яйця з сіллю і рослинним маслом збийте до легкої піни. У просіяне борошно влийте збиті яйця, добре вімісіть. Готове тісто загорніть в плівку і поставте в холодильник на 20-30 хвилин, це додасть йому еластичності.

Соус Болоньєзе. Пропустіть через м’ясорубку цибулю, моркву, селеру і м’ясо. Обсмажте фарш на вершково-рослинному маслі, приправте спеціями. Коли м’ясо набуде світло-коричневого кольору, додайте вино. Тушкуйте фарш близько 40 хвилин на маленькому вогні. З помідорів видаліть шкірку і подрібніть в блендері. Через 10-15 хвилин після початку смаження додайте помідорне пюре. Готовий соус повинен бути однорідним, але не рідким.

Соус Бешамель. Масло розтопіть в сотейнику. Додайте просіяне борошно, перемішайте, влийте молоко. Приправте мускатним горіхом. Варіть до однорідної густої маси 10-15 хвилин.

Порада: густота соусу Бешамель контролюється поступовим додаванням молока. Притрусіть поверхню борошном і розкачайте тісто на тонкі пласти (5 шт). Змішайте соуси Болоньєзе і Бешамель. На дно форми викладіть помідорне пюре. Потім пласт тіста і соус, присипте тертою моцарелою. Повторіть всі шари і верхівку лазаньї присипте пармезаном. Випікайте перші 15 хвилин при 220 градусах і ще 15-20 хвилин при 180 градусах.

Порада: для приготування лазаньї не використовувати алюмінієву форму.Тісто погано пропечеться. Найкраще підійде керамічна або скляна форми. Співвідношення тіста і начинки 1:1. Щоб верхній шар сиру добре розплавився, ставте лазанью в розігріту духовку.

Готову лазанью подавайте гарячою, розділивши на порції.