Ліниві вареники з ягодами

Традиційна українська страва, рецепт якого відомий вже п’ять століть. Історія появи ледачих вареників бере відлік з козацьких часів.

Інгредієнти:
• Сир – 400 г
• Борошно – 3 ст. л.
• Яйця – 1 шт
• Манка – 4 ст. л.
• Суниця – 200 г
• Сметана – 200 г
• Цукрова пудра – 150-200 г
• Кокосова стружка – 1 ст. л.
• Кориця – 1 ч. л.
Приготування:
Попередньо сир протріть через сито. Змішайте з яйцем до однорідної маси, додати манку і цукрову пудру.
Порада: використовуйте манку замість борошна, щоб вареники вийшли ніжними і пишними.
Для аромату можна додати кокосову стружку. Потім додайте трохи борошна, щоб вареники прилягали.
Змочіть руки водою, з сирного тіста сформуйте ковбаску, розрізати на невеликі шматочки. Кожен шматочок начиніть суницею і скачайте в невелику кульку.
Порада: для начинки можна так само використовувати смородину, ожину, вишню, черешню. Ліниві вареники можна заморозити і варити в будь-який зручний час.
Помістіть вареники в киплячу підсолену воду і варіть 5-7 хвилин. Готові вареники полити підливою, посипати корицею і прикрасити ягодами.
Підлива. Міксером збийте сметану з цукровою пудрою. Додайте трохи кориці.