Ліниві вареники з ягодами

Традиційна українська страва, рецепт якої відомий вже п’ять століть. Історія появи “лінивих” вареників бере відлік з козацьких часів.

Інгредієнти:

  • Сир – 400 г
  • Борошно – 3 ст.л.
  • Яйця – 1 шт
  • Манка – 4 ст.л.
  • Суниця – 200 г
  • Сметана – 200 г
  • Цукрова пудра – 150-200 г
  • Кокосова стружка – 1 ст.л.
  • Кориця – 1 ч. л.

Приготування. Ліниві вареники з ягодами

Попередньо протріть сир через сито. Змішайте з яйцем до однорідної маси, додайте манку і цукрову пудру.

Порада: використовуйте манку замість борошна, щоб вареники вийшли ніжними і пишними.

Для аромату можна додати кокосову стружку. Потім додайте трохи борошна, щоб вареники можна було зліпити.
Змочіть руки водою, з сирного тіста сформуйте ковбаску, розріжте на невеликі шматочки. Кожен шматочок начиніть суницею і скачайте в невелику кульку.

Порада: для начинки можна так само використовувати смородину, ожину, вишню, черешню. “Ліниві” вареники можна заморозити і варити в будь-який зручний час.

Помістіть вареники в киплячу підсолену воду і варіть 5-7 хвилин. Готові вареники полити підливою, посипати корицею і прикрасити ягодами.

Підлива. Міксером збийте сметану з цукровою пудрою. Додайте трохи кориці.