
Ліниві голубці
Ароматне і соковите м’ясо, густа томатна підлива – дивовижні ліниві голубці.
Інгредієнти:
- Свинина – 300 г
- Яловичина – 300 г
- Цибуля – 2 шт
- Морква – 1 шт
- Рис – 50 г
- Капуста – 200 г
- Вершкове масло – 25 г
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Перець – ¼ ч.л.
- Кріп – 5 гілочок
- Для підливи:
- Помідори – 3 шт
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Борошно – 2 ст.л.
- Вода – 100 мл
- Томатна паста – 1 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Базилік – ½ ч.л.
Приготування. Ліниві голубці
Цибулю подрібніть, моркву натріть на крупній тертці, обсмажте на рослинному маслі. Готові овочі остудіть.
Добре промийте рис до прозорості. Залийте водою і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, відкиньте на сито, промийте.
Порада: для лінивих голубців беріть круглозернистий рис, щоб вони не були сухими. У курглозернистому рисі навіть після пропарювання багато крохмалю.
М’ясо наріжте на невеликі шматочки і пропустіть через м’ясорубку.
Зріжте верхні листи капусти, розділіть качан на частини і пропустіть через м’ясорубку, злийте сік, що виділився. Змішайте капусту, фарш та овочі. Для соковитості і м’якості, додайте вершкове масло кімнатної температури. Приправте сіллю, перцем, подрібненим кропом. Додайте рис. Відбийте фарш, затягніть плівкою і поставте в холодильник на 20 хвилин.
Підлива. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на тертці, злегка обсмажте на рослинному маслі. Помідори натріть на тертці і змішайте з томатною пастою. Томатну масу додайте до овочів, приправте сіллю, перцем і базиліком. Муку обсмажте на сухій сковороді до горіхового запаху, перекладіть з миску і змішайте з водою. Борошняну суміш влийте в підливу, додайте цукор. Якщо підлива занадто густа, додайте води. Тушкуйте 3-5 хвилин.
Змочіть руки у воді і сформуйте голубці. На дно дека викладіть трохи підливи. Обваріть голубці окропом і щільно викладіть на деко, щоб не ковзали. Залийте підливою. Накрийте деко фольгою і тушкуйте в духовці 15 хвилин при температурі 180 градусів. Потім зніміть фольгу і залиште в духовці ще на 5-7 хвилин. Готові голубці викладіть на блюдо і полийте підливою, у якій вони тушкувалися, прикрасьте петрушкою.