
Ліверна ковбаса
Фантастичне з’єднання курячої печінки, грудки і моркви. Однорідна кремова консистенція з духмяними спеціями – знаменита ліверна ковбаса.
Інгредієнти:
- Куряча печінка - 1 шт
- Куряча грудка - 1 кг
- Цибуля - 3 шт
- Морква - 1 шт
- Яйця - 5 шт
- Желатин - 30 г
- Мускатний горіх - 5 г
- Базилік - 3 г
- Сіль - 10 г
- Перець - 5 г
- Лавровий лист - 2 шт
Приготування. Ліверна ковбаса
Для початку відваріть куряче філе, з додаванням лаврового листа і моркви.
Промийте печінку і так само відваріть в іншій каструлі 15 хвилин, знімаючи піну.
Порада: не варіть грудку і печінку в одній каструлі. Під час варіння печінка випускає неприємний гіркий смак і це зіпсує бульйон.
Почищену цибулю подрібніть і обсмажте на олії до прозорості.
Печінку, моркву, цибулю і філе пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами двічі. Додайте у фарш сіль і перець, змішайте. Приправте мускатним горіхом, сухим базиліком. Щоб ковбаса не розвалювалася, додайте яйця.
Порада: під час варіння яйце згорнеться, і ковбаса стане більш щільною й однорідною.
Желатин розчиніть в курячому бульйоні і додайте до фаршу. Затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.
Порада: якщо фарш залишився рідким, розтопіть трохи вершкового масла на сковороді, обсмажте борошно до золотистого кольору і змішайте з фаршем.
Частину охолодженого фаршу викладіть на плівку, сформуйте ковбаску, варіть ковбасу 45 хвилин на маленькому вогні під відкритою кришкою. Після цього помістіть в крижану воду, щоб зупинити процес варіння. Домашню ліверну ковбасу наріжте кружальцями, прикрасьте стеблами зеленої цибулі, помідорами чері та листям базиліка. Подавайте разом з грінками з білого або чорного хліба.