Ліверна ковбаса

Фантастичне з’єднання курячої печінки, грудки і моркви. Однорідна кремова консистенція з духмяними спеціями – знаменита ліверна ковбаса.

Інгредієнти:

  • Куряча печінка - 1 шт
  • Куряча грудка - 1 кг
  • Цибуля - 3 шт
  • Морква - 1 шт
  • Яйця - 5 шт
  • Желатин - 30 г
  • Мускатний горіх - 5 г
  • Базилік - 3 г
  • Сіль - 10 г
  • Перець - 5 г
  • Лавровий лист - 2 шт

Приготування. Ліверна ковбаса

Для початку відваріть куряче філе, з додаванням лаврового листа і моркви.

Промийте печінку і так само відваріть в іншій каструлі 15 хвилин, знімаючи піну.

Порада: не варіть грудку і печінку в одній каструлі. Під час варіння печінка випускає неприємний гіркий смак і це зіпсує бульйон.

Почищену цибулю подрібніть і обсмажте на олії до прозорості.

Печінку, моркву, цибулю і філе пропустіть через м’ясорубку з дрібними гратами двічі. Додайте у фарш сіль і перець, змішайте. Приправте мускатним горіхом, сухим базиліком. Щоб ковбаса не розвалювалася, додайте яйця.

Порада: під час варіння яйце згорнеться, і ковбаса стане більш щільною й однорідною.

Желатин розчиніть в курячому бульйоні і додайте до фаршу. Затягніть миску з фаршем харчовою плівкою і поставте в холодильник на 30 хвилин.

Порада: якщо фарш залишився рідким, розтопіть трохи вершкового масла на сковороді, обсмажте борошно до золотистого кольору і змішайте з фаршем.

Частину охолодженого фаршу викладіть на плівку, сформуйте ковбаску, варіть ковбасу 45 хвилин на маленькому вогні під відкритою кришкою. Після цього помістіть в крижану воду, щоб зупинити процес варіння. Домашню ліверну ковбасу наріжте кружальцями, прикрасьте стеблами зеленої цибулі, помідорами чері та листям базиліка. Подавайте разом з грінками з білого або чорного хліба.