Лобіо

Грузинське блюдо на вашому столі. Ароматне, насичене травами і спеціями – знамените лобіо.

Інгредієнти:

  • Червона квасоля - 150 г
  • Цибуля - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Стебло селери - 1шт
  • Чорнослив - 100 г
  • Винний оцет - ½ склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Тамаринд - 1 ст.л.
  • Перець чилі - ½
  • Коріандр - 1 ч.л.
  • Фенугрек - ½ ч.л.
  • Волоські горіхи - ½ склянки
  • Оливкова олія - ​​5 ст.л.
  • Сіль
  • Перець

Приготування. Лобіо

Попередньо замочіть квасолю у холодній воді на ніч. Відваріть 40 хвилин, злийте воду, промийте квасолю і варіть в новій воді ще 30 хвилин.

Порада: якщо ви забули замочити квасолю на ніч – залийте її теплою водою на 15 хвилин і готуйте як зазвичай.

Змішайте фенугрек з насінням коріандру, обсмажте на середньому вогні. Стебла і корінь селери, моркву і цибулю наріжте кубиком. Змішайте зі спеціями, додайте рослинне масло, часник і гострий перець. До овочів додайте відварену квасолю і спеції. Влийте трохи води і тушкуйте лобіо. Додайте трохи пасти.

Паста. Чорнослив залити винним оцтом і повністю його випарити.

Горіхи, спеції за рецептом, тамаринд, чорнослив, часник і оливкове масло подрібніть в блендері до стану пюре.

Подавайте лобіо в горщиках з лавашем, прикрасьте нарізаною зеленою цибулею і листям кінзи.